23 de case din Caraș-Severin riscă să fie demolate. Oamenii le-au construit ilegal, peste o magistrală de gaz
Zeci de famiii din cartierul Măgura al orașului Bocșa din Caraș Severin ar putea rămâne fără case, din cauză că locuințele ar fi construite illegal peste magistrala de gaz care trece prin Banat.
Situația din Bocșa datează din anul 2008, când mai multe persoane și-au ridicat case, fără aprobare, pe o pășune care aparține Primăriei, informează Adevărul.
Potrivit primarului Eugen Cismăneanțu, care este în funcție din anul 2012, localnicii au fost rugați să dărâme locuințele, dar aceștia ar fi refuzat, motivând că au plătit impozit pentru gospodăriile lor.
Alegeri 2024
06:58
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 24 noiembrie 2024. S-au deschis urnele. Românii își aleg președintele
06:55
LIVE TEXT | Referendum București 24 noiembrie 2024. Bucureștenii răspund la 3 întrebări care să schimbe viitorul Capitalei
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
Transgaz a avertizat, în repetate rânduri, că în zonă ar putea avea loc o tragedie. Astfel, edilul a încercat să îi determine pe oameni să se mute, prin somații și amenzi, dar cele 23 de familii ar refuza să plece din case, deși sunt construite pe o magistrală de gaze. Primăria s-ar fi oferi, chiar, să le acorde apartamente cu chirie celor care nu au unde să se mute, dar oamenii tot nu vor să accepte ofertele.
Astfel, primarul din Bocșa spune că, până la finalul anului, casele ar putea fi demolate.
„În ultima vreme, Transgazul a venit şi a pus piciorul în prag şi mi-au spus că dacă nu îi demolez, de acolo, sunt singurul răspunzător dacă se produce vreo tragedie. Ori eu vă spun că am doi copii acasă, înţeleg şi situaţia lor că e munca şi că e căminul lor, dar în acelaşi timp eu nu am nicio vină şi nu pot răspunde pentru o inconştienţă a altora. "Pot să vă spun că o mare parte dintre cei care au case acolo mai au şi alte locuinţe. În momentul de faţă s-a încheiat procedura de somaţie. S-au încheiat toate procedurile de comunicare între părţi. Avem o corespondenţă cu cei de la Transgaz, prin care ne-a fost pusă o echipă de specialişti la dispoziţie, pentru cazul în care vom fi nevoiţi să intrăm cu buldozerele acolo, să ne poată coordona. Mai suntem în discuţii pe proceduri şi date tehnice, care în cel mai scurt timp le vom finaliza, iar mai apoi vom emite dispoziţii individuale de demolare”, a spus Eugen Cismăneanţu, potrivit Adevarul.