Un primar din Bistrita a incercat sa demoleze cu toporul un bar din comuna pe motiv ca nu are autorizatie, desi el a semnat-o

Dată publicare: 28-06-2017 08:07
Dată actualizare: 01-07-2017 07:26


Scandal in Bistrita. Primarul unei localitati s-a hotarat sa puna chiar el in aplicare decizia de a demola un bar din sat construit fara autorizatie.

Asa ca a luat un topor si nu s-a lasat pana nu a facut zob geamurile localului. Satenii sunt totusi nedumeriti de zelul edilului, pentru ca barul functiona de 25 de ani, cu autorizatii anuale emise de acelasi primar.

Localnicii din localitatea Uriu au suprins pe imagini momentul in care primarul incearca sa demoleze de unul sigur cladirea cu un topor. Doar cateva zeci de minute au fost necesare ca edilul sa devasteze locul.

Toate bunurile proprietarului sunt acum intr-un spatiu al Primariei, iar daca vrea sa le recupereze o poate face in maximum 30 de zile.

Totul s-a intamplat din cauza ca vechii proprietari au construit barul fara autorizatie pe domeniul public, acum 25 de ani.

Insa, de atunci si pana anul trecut acelasi edil a semnat certificatul de functionare al localului, semn ca totul era in regula, iar actul era valabil pana la sfarsitul lunii iulie a acestui an.

Se pare ca primarul s-a razgandit pentru ca vrea sa faca o piata locala, chiar in locul acelui spatiu.

Proprietar: "Am spus sa imi arate un ordin de evacuare, am spus ca se face cu un executor silit si a spus primarul ca in sat el este executorul silit. Stateam in usa sa nu iasa cu lada si se impingeau in mine."

Localnicii sunt ingoziti de cele intamplate.

Localnic: "E jalnic ce s-a intamplat in satul asta. Am zis ce faceti domn` primar? E bine ce faceti aici? Nu mi-a raspuns nimic."

Localnic: "E furt, din moment ce a fost usa inchisa, lacatul pus pe magazie."

Localnic: "Au spus ca fac tot ce vor pe plan local. Daca asta e democratie, nu doresc dinasta."

Pe de alta parte primarulului nu i se pare iesit din comun felul in care a actionat.

Serban Petru - primarul localitatii: "Daca am gresit cu ceva, vom vedea. Timp de atatia l-am tolerat cu aprobarea consiliului local, nu s-a emis o hotarare de consiliu care sa ma oblige sa fac asta. Am aparat bunurile comunei si le voi apara cu orivce pret. Dupa 20 de ani. Si Alexandru Dumas tot dupa 20 de ani a scris."

Proprietarul barului este hotarat sa depuna planegere la politie impotriva edilului.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO