21 de medici si asistente, infectate cu Stafilococ Auriu, la Maternitatea din Botosani. Cum s-a descoperit
Rezultate revoltatoare dupa ce personalul de la Maternitatea Botosani a fost testat: 21 de medici si asistente erau infectate cu Stafilococ Auriu. Grav este ca 13 angajati aveau si bacteria rezistenta la antibiotice.
Inspectorii DSP au decis sa faca aceste analize abia dupa moartea unui nou-nascut: decesul lui a creat suspiciunea de infectie nosocomiala.
Inspectorii de la DSP Botosani au vrut sa afle daca bebelusul s-a stins din cauza unei infectii nosocomiale si astfel s-a dispus sa fie testati 80 de medici si asistente din Maternitate.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Stafilococul Auriu, o bacterie periculoasa, a fost descoperit la un sfert din personal.
O parte din personal a fost suspendat din activitate pe timpul tratamentului, iar medicul responsabil cu prevenirea si controlul infectiilor nosocomiale a primit o amenda de 5 mii de lei.
Rezultatele analizelor facute in randul personalului de la maternitate i-au uluit chiar si pe inspectorii DSP. Un sfert dintre doctori si asistenti erau infectati.
Laura Acatrinei, director adjunct DSP Botosani: "In urma controlului din octombrie 2016 de la Maternitatea Botosani au fost identificati 21 de purtatori de stafilococus aureus".
Decizia de a testa doctorii si asistentele medicale a venit abia dupa ce un bebelus a murit la doua zile de la nastere. Chiar daca nu a fost confirmata infectia nosocomiala la acel prunc, conducerea spitalului a luat masuri.
Inspectorii DSP sustin ca bacteria periculoasa prezenta chiar la personalul care se apropia de mame si copiii putea face victime in orice clipa.
Laura Acatrinei, director adjunct DSP Botosani: "Acest microb s-a cantonat la nivelul nasului, iar personalul care se ocupa de ingrijirea si asistenta medicala a nou nascutului era obisnuit sa poarte masca"
Cei de la DSP sustin ca dupa perioada de tratament, au refacut testele pentru a afla daca tratamentul a avut suscces. Rezultatele vor fi gata peste doua saptamani.
Sursa: Pro TV
Etichete: spital, ancheta, bebelus, stafilococ auriu,
Dată publicare:
11-05-2017 17:00