2016 poate aduce reguli noi pentru soferi. Ce risca cei care conduc agresiv, demareaza in tromba sau claxoneaza abuziv

Ultimul update: Sambata 09 Ianuarie 2016 07:12
Data publicarii: Miercuri 06 Ianuarie 2016 18:15
Categorie: Actualitate

Anul ar putea sa vina cu reguli aspre, pentru soferii inconstienti. Agresivitatea la volan va fi pedepsita, daca trece un proiect de lege propus de deputati.

Documentul a fost intocmit dupa ce inclusiv agentii de la rutiera s-au plans ca multi nu au limita in trafic, insa nu pot fi sanctionati. Politicienii vor sa ii sanctioneze pe soferii care conduc agresiv si aduc modificari in detaliu Codului Rutier.

Una dintre ele se refera la depasirea in forta. Daca soferul iese brusc pe contrasens, depaseste si reintra pe banda foarte aproape de celalalt sofer, inseamna ca este agresiv la volan. O depasire se face cu atentie astfel incat sa nu-l stanjenim pe celalalt sofer sau sa-l punem in pericol.

Titi Aur, pilot de curse: "Acest gen de depasire agresiva in care cel care depaseste vrea sa se razbune pe cel depasit pentru ca l-a incurcat devine periculoasa, se intampla de multe ori accidente si pentru ca cel care face depasirea agresiva poate sa scape masina de sub control dar cele mai multe situatii sunt cand depasitul nu se asteapta sa fie agresat si atunci apar situatiile periculoase."

O alta modificare ii vizeaza pe cei care nu pastreaza distanta fata de masina din fata si uneori conduc prea aproape cu intentia de a-l sicana sau intimida pe sofer. Legea prevede deja regula pastrarii distantei intre vehicule in mers, o zona de siguranta necesara.

O strada din Dambovita s-a transformat in patinoar, dupa ce o teava de apa s-a spart. Ce au patit soferii din zona

Nici demararea in tromba, cu schimbarea rapida a treptelor de viteza, nu este vazuta cu ochi buni de initiatorii proiectului. este insa mult mai greu de surprins in trafic o astfel de manevra si ca atare, de sanctionat.

In schimb intoarcerea masinii cu ajutorul franei de mana se va taxa. Si claxonatul abuziv ar putea fi sanctionat. Una este sa claxonezi preventiv intr-o situatie limita si alta e sa claxoinezi continuu fara nici o justificare. In acest ultim caz soferii ar putea fi sanctionati cu pana la 8 puncte amenda.

Toate aceste modificari , dar si altele, precum mersul pe o roata cu motocilceta sau condusul pe trotuar pe distanta mai mare, fac parte dintr-un proiect de modificare a codului rutier. Se conduce prea agresiv in Romania, spun parlamentarii. Pentru toate aceste incalcari rutiere vor exista si sanctiuni. Aceste propuneri i-au bucurat pe soferii care circula zilnic prin Bucuresti.
 

Soferii au crezut ca e o gluma pana cand au vazut chitantierul. Amenzile date pentru cauciucuri de vara si geamuri necuratate

Soferii au crezut ca e o gluma pana cand au vazut chitantierul. Amenzile date pentru cauciucuri de vara si geamuri necuratate

politist in masina

Poliţist din Botoșani trimis în judecată pentru două infracţiuni de purtare abuzivă

Ce a discutat preşedintele Iohannis cu premierul Italiei despre românii din peninsulă

România nu reușește să acopere necesarul de carne de porc. De unde provin importurile

Accident grav între două autobuze, în Satu Mare. 12 persoane rănite

Doi bărbați din Kosovo și Turcia, prinși când încercau să intre ilegal în România

Trei lei de mare californieni, închiriați de delfinariul din Constanța

Braconieri

Șase persoane, cercetate de autorități după ce au organizat vânători ilegale

Şedinţă de guvern comună Gentiloni - Dăncilă. "România şi Italia sunt parteneri privelegeaţi"

Trei copiii din Râmnicu Sărat la spital, după ce au mâncat otravă de şoareci

Poliţia a descoperit o reţea de români care jefuiau bancomate în Austria aruncându-le în aer

Pădure distrusă de vijelii, refăcută cu ajutorul elevilor şi poliţiştilor

Șase lebede, în stare critică, după ce au ajuns într-o baltă cu reziduuri chimice