Soferii au crezut ca e o gluma pana cand au vazut chitantierul. Amenzile date pentru cauciucuri de vara si geamuri necuratate

05-01-2016 18:30


Iarna face echipa buna cu politistii ca sa ii pedepseasca pe soferii neglijenti. Pentru ca derapajele sa nu duca la blocarea strazilor din Bucuresti, agentii au iesit in trafic la vanatoare.

Si au avut destui clienti. Unii circulau fara cauciucuri de vreme rea, altii nu-si curatasera geamurile de zapada si nu aveau vizibilitate. Toti au fost amendati, iar cei fara anvelope de iarna au ramas si fara talon.

Extrem de amuzati de patanie, acesti tineri au crezut ca e o gluma atunci cand politistul le-a spus pentru ce le va da amenda. Pentru ca nu si-au curatat masina, tinerii s-au ales cu 6 puncte de amenda, adica sase sute de lei si patru puncte de penalizare, care le pot suspenda permisul, cand se aduna 15.

Nu atat de norocos insa a fost domnul din imagine. A primit amenda maxima, pentru ca nu avea cauciucuri de iarna. Luat la intrebari, a gasit repede o scuza...

"A zis ca nu e masina lui, ca i-a dat-o cineva sa o mute de colo, colo", poveste politistul.

Si la Iasi, politistii au dat amenzi pentru lipsa anvelopelor de vreme rea. Un sofer a crezut ca ca-i pacaleste pe agenti, dar nu a scapat de sanctiune.

Cand a aflat ca pe langa amenda de 945 de lei va trebui sa urce autoturismul pe platforma, sa cumpere anvelope noi si sa faca o vizita si la Registrul Auto Roman, soferul nu s-a mai putut stapani.

"Politist: Aveti mentiuni?
Sofer: Pai da cum sa n-am mentiuni? pentru ce imi puneti, mi-ati luat 9 milioane...
Politist: Amenda este de 945 de lei, jumatate daca achitati in 48 de ore...
Sofer: Pentru ce. Eu am sa fac contestatie, eu nu semnez nimic, nu, acum imi sun acum avocata."

Soferii trebuie sa stie ca pot fi sanctionati cu amenda intre 945 si 2100 de lei si retinerea talonului daca nu au masinile echipate cu cauciucuri de iarna.

Pentru ca se circula in conditii de iarna, trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi date de politia rutiera.

"Sa nu depaseasca 30 de km la ora in localitate, iar in afara localitatii 50 de km la ora si sa respecte semnificatia indicatoarelor si indrumarile agentilor de circulatie", spune Laura Snae, purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere Bucuresti.

De asemenea, nu porniti la drum fara sa aveti masina echipata de iarna si verificati traseul pe care urmeaza sa il parcurgeti, sa nu fie inchis din pricina caderilor de zapada.

VIDEO PROTVPLUS.RO