200 de chinezi au protestat in fata ambasadei Japoniei de la Bucuresti: "Japonia este un talhar"
Conflictul dintre China si Japonia a ajuns si in Bucuresti. Solidari, cu guvernul lor, 200 de chinezi au protestat in zona ambasadei Japoniei, foarte aproape de Palatul Victoria.
Au venit cu bannere si poze ale imparatului Japoniei, marcate cu insemne naziste, carora le-au dat foc. Au incercat apoi, sa mearga intr-un mars neautorizat, dar jandarmii le-au explicat ca legislatia romaneasca interzice aceste lucruri.
Desi pasnic, protestul din apropierea Ambasadei Japoniei la Bucuresti a fost unul ferm si cu mesaje dure:
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Japonia este un talhar si un criminal" sau "Insula Diaoyu este teritoriu chinez si Japonia l-a fura", sunt doar cateva din scandarile studentilor.
Nu a trecut mult timp pana cand unii protestari s-au pus in miscare. Desi au autorizatie doar pentru protest, se pare ca manifestantii vor sa forteze randurile, gardurile instalate de jandarmi si sa porneasca intr-un mars de cateva sute de metri catre ambasada Japoniei
Au inteles insa, repede ca nu au voie si s-au multumit sa trimita doar o delegatie, care a lasat o petitie unuia dintre secretarii amabsadei.
Protestul vine dupa ce Japonia anunta saptamana trecuta ca a cumparat arhipelagul Senkaku. Insa Beijingul revendica acest teritoriu, iar astazi 11 nave guvernamentale chineze au ajuns in apropierea arhipeleagului.
In paralel, in China au loc proteste violente. Oamenii au luat cu asalt magazine si fabrici japoneze care, din cauza tensiunilor, si-au suspendat activitatea. Printre ele - Toyota, Nissan, Mitsubishi Motors, Sony, Panasonic si Canon.
Paradoxul face ca Japonia sa fie al treilea mare client al Chinei, iar China este pentru Japonia cea mai mare piata de desfacere.
Marti se implinesc 75 de ani de cand Japonia a invadat China.