200 de bucuresteni s-au ales cu masinile distruse de copacii doborati de vijelie. Cum isi recupereaza banii pe reparatii
Dupa viscolul si ninsorile din weekend, mai bine de 200 de bucuresteni s-au ales cu masinile distruse de copacii doborati de vijelie.
Dupa tot necazul, cei care nu aveau asigurare CASCO trebuie acum sa faca rost de toate documentele pentru a merge in instanta sa-si recupereze paguba.
Mai precis, trebuie sa dea in judecata administratia domeniului public ca sa acopere reparatiile. Primaria Sectorului 4 este singura care a anuntat ca oamenii ar putea fi despagubiti fara sa mai piarda timpul in instanta.
O soferita povesteste ca si-a gasit masina lovita de o creanga doborata de viscol, duminica dimineata. Reparatia o vor costa cel putin 1.000 de lei. Femeia, dar si alti 40 de locuitori din Sectorul 4 aflati in aceeasi situatie, ar putea primi despagubiri de la primarie fara sa mai mearga in instanta. Asta daca va fi aprobat pana la sfarsitul lunii proiectul de hotarare de consiliu care prevede acest lucru.
Daniel Baluta, primarul Sectorului 4: "In baza autorizatiei de reparatie emisa de Politia Rutiera, cetateanul vine la primarie, face solicitare pentru despagubire. In momentul in care constatam ca lucrurile sunt conforme, oamenii isi primesc banii."
Edilul de la Sectorul 4 spera ca initiativa lui sa devina lege in toata tara. Deocamdata, oficialii celorlalte sectoare nu au anuntat daca iau in calcul o astfel de decizie. Asadar, cei pagubiti trebuie sa urmeze regulile actuale.
Cei care isi gasesc masina avariata in parcare trebuie sa dea o declaratie la politie, la departamentul de accidente usoare, in care sa povesteasca ce s-a intamplat si sa ceara evaluarea daunelor. Ca sa fie despagubiti insa, oamenii trebuie sa mearga mai departe si sa dea in judecata primaria de sector.
Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, in Bucuresti au fost avariate peste 200 de masini zilele acestea din cauza crengilor sau a copacilor doborati de viscol.
Cifra creste insa, de la o zi la alta, in conditiile in care arborii continua sa cedeze sub presiunea zapezii inghetate.