(P) Tot ce trebuie să știi dacă vrei să îți deschizi un restaurant


Ultimul update: Luni 10 Februarie 2020 16:57
Data publicarii: Luni 10 Februarie 2020 16:51
Categorie: Advertoriale
(P) Tot ce trebuie să știi dacă vrei să îți deschizi un restaurant

Înainte de a deschide un restaurant, persoanele entuziaste care văd această idee de afaceri ca fiind una din cele mai profitabile la momentul actual, trebuie să se intereseze de toate aspectele înainte de a face o astfel de investiție.

Deschiderea unui restaurant presupune nu numai multă muncă, ci și informare corectă, nu numai multe investiții în veselă, obiecte de mobilier HoReCa și amenajări interioare, în materie primă, ci și investiția în echipamente profesionale.

Aceste echipamente profesionale necesare într-un restaurant, îndeosebi în bucătăria restaurantului includ cuptoare performante, aragazuri performante, hote profesionale din inox și tot ce ține de tubulatură hote.

Hotă profesională din inox – un dispozitiv la fel de important ca și cuptorul, aragazul sau lada frigorifică

Hota profesională din inox și tubulatura specifică sunt necesare atât în restaurantele mici, cât și în restaurantele cu o capacitate mare, atât în restaurantele deschise ca și afacere de familie, cât și în restaurantele cu dimensiuni generoase în care se desfășoară nunți și evenimente deosebite.

Pentru că restaurantele au evoluat, trendul pentru bucătăriile deschise include necesitatea unei bune evacuări a fumului și a mirosurilor, a aburului și a grăsimii, de aceea fiecare restaurant trebuie să fie dotat cu o hotă de lux din inox și tubulatură ventilație necesară. Hota pentru restaurant este un instrument care are o mare capacitate de absorbție pentru a capta aburul, fumul și aerul cald emanat de prepararea mâncării prin procesele termice de prajire, coacere sau fierbere.

Hotele din bucătăriile profesionale sunt realizate dintr-un material ușor de curățat, igienic și non-toxic în contact cu temperaturile mari la care este de obicei supus, și anume inoxul. Hotele pentru restaurante trebuie să aibă o putere foarte mare, putere calculată de un profesionist, țînând cont de volumul de aer din incinta, de fluxul de lucru și de domeniul de activitate. Pentru a calcula puterea hotei se va ține cont de volumul de aer din întreg restaurantul, în timp ce pentru bucătăriile închise numai de volumul de aer din bucătărie.
În funcție de amplasarea hotelor în cadrul unui restaurant, cei care doresc să își deschidă o asemenea afacere trebuie să cunoască toate tipurile de hote existente:

● hotele de perete au diferite dimensiuni și se montează pe peretele restaurantului deasupra cuptorului, a aragazului sau a aparaturii pentru gătit;
● de asemenea, există și hote piramidale care se montează în tavan și au formă unei piramide montate deasupra aparatelor de gătit;
● pe piața de profil sunt disponibile și hote dedicate bucătăriilor în care se gătesc mai multe grăsimi, precum fast-food-uri;
● hotele insulă sunt recomandate bucătăriilor poziționate în centrul localului, departe de zona pereților.

Este necesar ca persoanele care doresc să își deschidă un restaurant să aleagă hota potrivită, dar și tubulatură pentru hotă. În ceea ce privește prețurile unei asemenea investiții, se va lua în considerare și proiectarea și prezentarea proiectului general al restaurantului unui producător, montajul și costurile propriu-zise.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO