(P) Sfaturi de îngrijirea bijuteriilor din argint, care te vor ajută să ai accesorii impecabile

Ultima actualizare: 17-03-2020 16:04
bijuterii
Pro TV

Cu siguranță că în colecția de bijuterii a fiecăreia dintre noi există cel puțin un accesoriu din argint, indiferent dacă este vorba despre o pereche de cercei, un inel sau un pandantiv.

Bijuteriile din argint sunt ușor de asortat la orice ținută, însă problema apare atunci când accesoriile încep să aibă o culoare gălbuie sau neagră. Nu știi cum să îngrijești bijuteriile din argint, astfel încât să-și păstreze strălucirea cât mai mult timp? Venim în ajutorul tău cu câteva recomandări!

Cum se poate curăța argintul?

 

Atunci când bijuteriile din argint intră în contact cu oxigenul, cu umezeala sau cu diverse soluții, acestea pot, în timp, să oxideze. Argintul oxidează deoarece este un aliaj compus din 925‰ argint și 75‰ cupru, argintul pur fiind cel care nu oxidează. Cu toate acestea, bijuteriile nu se pot realiza din argint pur, pentru că este prea moale și nu poate fi prelucrat, motiv pentru care se amestecă cu un metal precum cuprul, care îi oferă mai multă rigiditate. Chiar dacă accesoriile din argint pot să oxideze din cauza cuprului din compoziție, nu trebuie să te îngrijorezi, fiindcă există numeroase soluții pentru curățarea bijuteriilor din argint.

Există bijuterii noi oxidate?

 

De cele mai multe ori, femeile preferă bijuteriile din argint cu un aer antichizat, care nu au o strălucire intensă și oferă o eleganță aparte purtătoarelor. Vrei să știi cum poți să obții această nuanță patinată la o bijuterie nouă din argint? Procesul poartă numele de antichizare și este executat de către bijutieri, cu ajutorul unui oxid numit patină, care se aplică pe accesorii. Desigur, dacă bijuteriile sunt simple, fără o altă lucrătură, antichizarea nu se poate realiza, deoarece nu are unde să se fixeze. Există inele și cercei care pot fi pe jumătate antichizați, având astfel un design elegant.

Când trebuie să cureți bijuteriile din argint?

 

De cele mai multe ori, bijuteriile din argint arată mai bine când oxidează natural, întrucât strălucirea inițială capătă o nuanță elegantă de gri-argintiu. De aceea, unele dintre cele mai populare bijuterii din argint sunt cele oxidate, care nu strălucesc. Chiar dacă sunt femei care își lasă bijuteriile să oxideze în mod natural, poți alege să cureți argintul, mai ales dacă oxidarea este mult prea intensă și bijuteria devine neagră în totalitate. În acest caz, bijuteriile din argint pot fi curățate, mai ales dacă și-au pierdut din frumusețea inițială.

Cum cureți și îngrijești bijuteriile din argint?

 

În ciuda părerilor generale, bijuteriile de argint nu trebuie să fie curățate cu soluții din casă, precum zeama de lămâie, bicarbonatul, pasta de dinți sau diferiți detergenți. Pentru că astfel de ingrediente nu sunt concepute pentru curățarea bijuteriilor, există riscul ca acestea să afecteze în mod iremediabil accesoriile din argint. Cine vrea să-și distrugă bijuteriile cu bună știință?

Cea mai simplă, rapidă și inofensivă metodă de curățare a argintului implică folosirea unei cârpe moale din bumbac și câteva minute de răbdare - pentru frecarea cu atenție a bijuteriei. Mai mult, există și soluții profesionale speciale pentru curățarea argintului, care te ajută să scapi de orice pată în câteva clipe.

Ține cont de sfaturile noastre și îngrijește corespunzător bijuteriile din argint, astfel încât să te bucuri de accesorii impecabile cât mai mult timp.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO