(P) Sfaturi de îngrijirea bijuteriilor din argint, care te vor ajută să ai accesorii impecabile

bijuterii
Pro TV

Cu siguranță că în colecția de bijuterii a fiecăreia dintre noi există cel puțin un accesoriu din argint, indiferent dacă este vorba despre o pereche de cercei, un inel sau un pandantiv.

Bijuteriile din argint sunt ușor de asortat la orice ținută, însă problema apare atunci când accesoriile încep să aibă o culoare gălbuie sau neagră. Nu știi cum să îngrijești bijuteriile din argint, astfel încât să-și păstreze strălucirea cât mai mult timp? Venim în ajutorul tău cu câteva recomandări!

Cum se poate curăța argintul?

 

Atunci când bijuteriile din argint intră în contact cu oxigenul, cu umezeala sau cu diverse soluții, acestea pot, în timp, să oxideze. Argintul oxidează deoarece este un aliaj compus din 925‰ argint și 75‰ cupru, argintul pur fiind cel care nu oxidează. Cu toate acestea, bijuteriile nu se pot realiza din argint pur, pentru că este prea moale și nu poate fi prelucrat, motiv pentru care se amestecă cu un metal precum cuprul, care îi oferă mai multă rigiditate. Chiar dacă accesoriile din argint pot să oxideze din cauza cuprului din compoziție, nu trebuie să te îngrijorezi, fiindcă există numeroase soluții pentru curățarea bijuteriilor din argint.

Există bijuterii noi oxidate?

 

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

De cele mai multe ori, femeile preferă bijuteriile din argint cu un aer antichizat, care nu au o strălucire intensă și oferă o eleganță aparte purtătoarelor. Vrei să știi cum poți să obții această nuanță patinată la o bijuterie nouă din argint? Procesul poartă numele de antichizare și este executat de către bijutieri, cu ajutorul unui oxid numit patină, care se aplică pe accesorii. Desigur, dacă bijuteriile sunt simple, fără o altă lucrătură, antichizarea nu se poate realiza, deoarece nu are unde să se fixeze. Există inele și cercei care pot fi pe jumătate antichizați, având astfel un design elegant.

Când trebuie să cureți bijuteriile din argint?

 

De cele mai multe ori, bijuteriile din argint arată mai bine când oxidează natural, întrucât strălucirea inițială capătă o nuanță elegantă de gri-argintiu. De aceea, unele dintre cele mai populare bijuterii din argint sunt cele oxidate, care nu strălucesc. Chiar dacă sunt femei care își lasă bijuteriile să oxideze în mod natural, poți alege să cureți argintul, mai ales dacă oxidarea este mult prea intensă și bijuteria devine neagră în totalitate. În acest caz, bijuteriile din argint pot fi curățate, mai ales dacă și-au pierdut din frumusețea inițială.

Cum cureți și îngrijești bijuteriile din argint?

 

În ciuda părerilor generale, bijuteriile de argint nu trebuie să fie curățate cu soluții din casă, precum zeama de lămâie, bicarbonatul, pasta de dinți sau diferiți detergenți. Pentru că astfel de ingrediente nu sunt concepute pentru curățarea bijuteriilor, există riscul ca acestea să afecteze în mod iremediabil accesoriile din argint. Cine vrea să-și distrugă bijuteriile cu bună știință?

Cea mai simplă, rapidă și inofensivă metodă de curățare a argintului implică folosirea unei cârpe moale din bumbac și câteva minute de răbdare - pentru frecarea cu atenție a bijuteriei. Mai mult, există și soluții profesionale speciale pentru curățarea argintului, care te ajută să scapi de orice pată în câteva clipe.

Ține cont de sfaturile noastre și îngrijește corespunzător bijuteriile din argint, astfel încât să te bucuri de accesorii impecabile cât mai mult timp.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Lansarea noului Lexus LBX
(P) Lansarea noului Lexus LBX

Lansăm în România un model revoluționar marca Lexus. Noul LBX este un crossover compact, care redefinește standardele în clasa sa, oferind un echilibru perfect între exigențele vieții urbane și aventura în natură.

(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină
(P) Zilele Enayati Medical City aduc împreună profesioniștii pentru schimb de cunoștințe și colaborare în medicină

Acest eveniment de prestigiu își propune să reunească profesioniști medicali din întreaga țară în cadrul unor sesiuni științifice de excepție și dezbateri de ultimă oră în domeniul medical privat.

(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara
(P) Altex dă startul campaniei Black Friday de primavara

Altex, liderul pieței electro-IT din România, dă startul evenimentului devenit tradiție, Black Friday de Primavara, care începe joi, 18 aprilie.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu va susține o conferință de presă la 18:30. Ar putea face un anunț privind candidatura la Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu va susține o conferință de presă la 18:30. Ar putea face un anunț privind candidatura la Primăria Capitalei

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care ar urma să răspundă acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.