(P) Calitatea serviciilor de combatere a dăunătorilor este, de acum, garantată printr-un standard ISO european

DDD

În România, ca de altfel și în restul țărilor europene, aproape toate domeniile de activitate funcționează respectând un standard internațional, certificat de Organizația Internațională de Standardizare (ISO).

Excepție fac domeniile electricității și electronicii, împreună cu cele de telecomunicații.

În privința acestor servicii de combatere a dăunătorilor (DDD – Dezinsecție, Dezinfecție și Deratizare), companiile trebuie să respecte standardele ISO privind managementul mediului și al calității serviciilor, la care se adaugă și standardul european (EN), certificat de Comitetul European pentru Standardizare (CEN).

Pornind de la acesta din urmă, CEPA (Confederaţia Asociaţiilor Europene pentru Managementul Dăunătorilor) a dezvoltat o certificare pentru standardul CEN EN 16636, garantând astfel consumatorilor, servicii ce nu rezolvă doar probleme legate de dăunători, ci au o viziune de ansamblu asupra sănătății publice și a protecției mediului.

Lansate oficial în 2015, Standardul CEN EN 16636 şi Certificarea CEPA® au ca scop asigurarea că toți operatorii din domeniul controlului dăunătorilor pot avea ca referinţă cel mai bun standard din Europa şi pot crea avantaje şi pentru clienţii lor. Astfel, este garantată calitatea uniformă, constantă a serviciilor în toată Uniunea Europeană, astfel încât, o multinațională, de exemplu, să fie sigură că are asigurate toate spațiile împotriva dăunătorilor, indiferent unde se află ele pe teritoriul european.

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Standardul ISO 16636 este singurul standard ce reglementează cum se prestează profesional serviciile de combatere a dăunătorilor.

Gabriel Munteanu - Administrator

Acreditarea CEPA vine ca o garanție a beneficiarului de servicii că va primi ceea ce are nevoie din partea unei societăți acreditate.

Principala direcție în care merg companiile acreditate CEPA este analizarea impactului metodelor alese de prevenție și combatere a dăunătorilor asupra mediului înconjurător, a populației, respectiv a beneficiarului final.
Acestea redactează un IPM (Program Integrat de Combatere a Dăunătorilor) și analizează în primul rând locurile supuse tratamentelor. Astfel vor identifica mai întâi cauza apariției dăunătorilor, urmând să găsească soluții pentru remedierea unor neconformități (găuri în pereți, lipsa plaselor de țânțari etc.).

În conceperea planului IPM se iau inițial în calcul variantele nontoxice de combatere și prevenție a apariției dăunătorilor, urmând ca în varianta finală să se introducă substanțele specifice, substanțe ce sunt avizate de Comisia de Biocide din cadrul Ministerului Sănătății.

Asemenea oricărei certificări ISO, și acest standard ISO 16636 este reevaluat periodic, în reevaluare intrând de fiecare dată toate documentele emise de unitatea prestatoare (PV-uri, IPM-uri, contracte, trenduri de evoluție a dăunătorilor, recomandări specifice, atât beneficiarului cât și prestatorului, etc.).

CONCLUZIE: O companie certificată CEPA va respecta întotdeauna concentrațiile recomandate de producător, astfel încât să elimine sau să prevină problema, ținând cont totodată de mediul înconjurător. Acreditarea CEPA vine cu asigurarea folosirii unor sisteme specifice performante, substanțe și aparatură specifice, dar totodată și sisteme de control, de monitorizare și de feedback. Firmele acreditate CEPA vor respecta cu strictețe cerințele standardului ISO 16636 asigurând astfel toți beneficiarii acestora de un nivel constant al prestării serviciilor DDD.

Benefiiciile colaborării cu o firmă acreditată CEPA:

Instituțiile publice de stat sunt asigurate că banii publici sunt cheltuiți corespunzător, că există rezultate, beneficiind de servicii corecte și de faptul că spațiile supuse operațiunilor DDD vor fi, în primul rând, spații sănătoase. #HealtyCities.
Agenții economici sunt asigurați că, indiferent de domeniul de activitate, atât serviciile ce au caracter preventiv, cât și cele ce au caracter curativ, sunt executate conform unui standard, având și un IPM (Integrated Pest Management). Cu alte cuvinte, un Program Integrat de Combatere a Dăunătorilor, cu ajutorul căruia spațiile supuse serviciilor DDD sunt monitorizate permanent, astfel încât riscul de apariție a dăunătorilor este redus la minim.
Pentru persoanele fizice, acreditarea CEPA vine ca o garanție incontestabilă a faptului că oamenii ce ajung în căminul lor sunt profesioniști, calificați, în măsură să rezolve problema lor, în timp ce toate intervențiile prestate de aceștia au în vedere în primul rând starea de sănătate a beneficiarului, dar, totodată și eliminarea problemelor.

În România există momentan o singură firmă acreditată CEPA. Compania DDD, cu sediul central în București, având și acoperire națională, prin echipe logistice proprii în principalele orașe din țară, este prima firmă autorizată conform acestui standard. Compania beneficiază astăzi și de alte certificări ISO, ISO 9001, ISO 14.001, OHSAS 18.001, dar, evident, și de toate autorizările specifice cadrului legal din România (autorizații DSP, DVS, Poliția Română – Arme și Muniții, PMB, etc.). Compania DDD se poate mândri cu o mulțime de premii câștigate ce reflectă profesionalismul de care a dat dovadă: Camera de Comerț a Municipiului București in colaborare cu COFACE, Strogest in Romania 2016-2018, Top https://www.listafirme.ro/ddd-constance-perfect-clean-srl-29210566/ 2014-2017, firmadeincredere.ro, etc.

Înființată în 2011, Compania DDD a ajuns astăzi, printr-o abordare SMART, în concordanță cu cerințele actuale ale pieței, deja în topul firmelor de profil din țară.
 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Accelerarea logisticii și a eliminării deșeurilor din ambalaje pentru o planetă sănătoasă mâine. Acțiunile Mars
(P) Accelerarea logisticii și a eliminării deșeurilor din ambalaje pentru o planetă sănătoasă mâine. Acțiunile Mars

Mars, unul dintre cei mai mari producători mondiali de dulciuri, ciocolată, alimente și hrană pentru animale de companie, nu face compromisuri atunci când vine vorba de protejarea planetei noastre.

(P) 7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional
(P) 7 din 10 români consideră că este mai puțin stresant să acceseze un credit 100% online decât unul tradițional

Provident lansează primul produs 100% digital din portofoliul său. Creditele rămân o soluție de rezervă viabilă pentru români în 2024. Dar care sunt emoțiile sau stările asociate cu ideea de a lua un împrumut?

(P) Lansarea noului Lexus LBX
(P) Lansarea noului Lexus LBX

Lansăm în România un model revoluționar marca Lexus. Noul LBX este un crossover compact, care redefinește standardele în clasa sa, oferind un echilibru perfect între exigențele vieții urbane și aventura în natură.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.