A 11-a zi de proteste. Manifestantii s-au imbrancit la Universitate. Mesajul militarului protestatar
Aproximativ 250 de persoane au protestat in Piata Universitatii pentru a 11-a zi consecutiv. S-au inregistrat si incidente, dupa ce unii protestatari s-au imbrancit.
21:00 - Un reprezentant al Armatei si-a facut aparitia in Piata Universitatii si a facut declaratii de sustinere la adresa protestatarilor. Locotenentul Alexandru Gheorghe a spus ca nu ii este frica sa vorbeasca. "Stiu exact la ce ma expun venind aici, veti vedea si dumneavoastra maine (n.r. aluzie la o posibila demitere/retinere)".
19:20 - Mai multi protestatari s-au imbrancit din cauza unei pancarte, pe care erau scrise numele mai multor politicieni din opozitie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
19:13 - Aproape 3.000 de oameni protesteaza, luni seara, in Bucuresti si in alte localitati din toata tara pentru a unsprezecea zi consecutiv, numarul protestatarilor din Piata Universitatii ajungand la aproximativ 300, a declarat purtatorul de cuvant de la MAI, Marius Militaru.
18:45 - Protestul din Piata Universitatii continua luni seara, pentru a unsprezecea zi consecutiv, la manifestatie aflandu-se aproximativ 250 de persoane care scandeaza, ca si in zilele precedente, lozinci impotriva clasei politice in general si a actualei conduceri in special. Protestatarii au inceput sa vina in jurul orei 15.00 in fata Teatrului National din Piata Universitatii din Bucuresti, locul in care de 11 zile cer demisia presedintelui si a Guvernului.
Manifestantii scandeaza in continuare sloganuri impotriva clasei politice si au bannere pe care scrie, printre altele, "Va rugam sa ne scuzati, nu producem cat furati", "Jos Basescu", "Monarhia salveaza Romania" "Fie iarna, fie vara, pana pleci noi stam afara", "Ciumpalaci din toate tarile, uniti-va".
Premierul Emil Boc a insistat, luni, in Parlament pentru mentinerea stabilitatii economice, spunand ca intelege nemultumirea oamenilor care nu se pot incalzi cu cifre macroeconomice, dar ca acestia trebuie sa inteleaga ca masurile adoptate de Guvern erau necesare in contextul crizei economice.
"Traim vremuri speciale in lume, in Europa si in Romania. Criza a afectat viata a miliarde de oameni si nimeni nu stie exact cand se va incheia aceasta criza sau ce forme noi va imbraca", a spus Boc, in prima zi din sesiunea parlamentara extraordinara, aratand ca in Uniunea Europeana exista riscul major de revenire a recesiunii economice.
Seful Guvernului a atentionat totodata opozitia ca oamenii sunt nemultumiti de tot ceea ce inseamna politica in ultimii 20 ani, astfel ca politicienii au obligatia sa isi schimbe comportamentul, renuntand la aroganta si lipsa de comunicare. Reprezentantii USL au cerut demisia presedintelui Traian Basescu, demisia Guvernului si organizarea de alegeri anticipate alegeri, in timp ce premierul Emil Boc a prezentat un raport privind starea natiunii si a anuntat revocarea din functie a ministrului de Externe Teodor Baconschi, cel care ocupa si functia de prim-vicepresedinte al PDL.
Actiunile de protest din Capitala au inceput vineri 13 ianuarie, la trei zile dupa ce Raed Arafat si-a anuntat demisia, si au continuat chiar si dupa revenirea acestuia, marti 17 ianuarie, in functia de subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii.