Un pinguin de doi metri inaltime a fost descoperit in Antarctica. Fosilele au 34 de milioane de ani
Paleontologii argentinieni au descoperit in Antarctica fosilele unui pinguin urias, vechi de 34 de milioane de ani, care avea o inaltime de doi metri, acesta fiind cel mai mare exemplar descoperit vreodata din aceasta specie.
Site-ul institutiei argentiniene precizeaza ca descoperirea, realizata in timpul unei campanii de cercetare in Antarctica, va permite "un studiu intensiv si complet asupra acestor stramosi ai pinguinilor moderni".
Caroline Acosta, cercetatoare la departamentul de paleontologie al muzeului, considera ca "este vorba de cel mai mare pinguin descoperit pana in prezent, atat in ceea ce priveste inaltimea, cat si masa corporala".
Cel mai mare pinguin cunoscut pana in prezent este cel imperial, care masoara, in medie, 120 de centimetri in inaltime.
Oamenii de stiinta argentinieni au spus ca vor efectua o noua campanie in Antarctica in primavara anului viitor, cu scopul de "a cerceta noi schelete, care vor permite studierea felului de a se deplasa si anatomia" acestor animale.
Fosilele unor pinguini care au trait in urma cu mai multe milioane de ani, descoperite recent, le-au permis cercetatorilor sa afle ca aceste animale disparute aveau penaje diferite de cel in alb si negru al descendentilor lor din zilele noastre. Astfel, penajele pinguinilor stravechi erau colorate in nuante de maro, roz si gri.
In prezent, cea mai mare specie de pinguin este Pinguinul Imperial. Un exemplar adult atinge in medie 1-1,1 metri inaltime si cantareste aproximativ 35 de kg.
In trecut insa, aceste pasari aveau dimensiuni impresionante si puteau fi intalniti pe tot cuprinsul planetei, nu doar in zonele arctice.