Analistii financiari, despre programele de guvernare: Vorbe frumoase, care sunt uitate dupa alegeri
La promisiunile electorale laudate sa nu te duci cu sacul, pentru ca in campania electorala, politicienii se poarta de parca ar vrea sa cucereasca persoana iubita.
Adica vorbesc frumos, dar uita totul dupa ce sunt votati, spun analistii financiari, dupa ce au studiat programele de guvernare ale primelor doua aliante aflate in lupta electorala.
Melania Hancila, economist sef Volksbank: Ambele programe presupun reduceri importante de taxe si impozite, ceea ce este laudabil. Am avut senzatia cumva ca se joaca filmul "Minte-ma frumos" la nivel politic. Istoria ne confirma ca aceste programe vor fi uitate foarte rapid.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Florian Libocor, economist sef BRD SocGen: Este admirabil ca au fost facute aceste planuri de guvernare. Este destul de clar pentru mine ca vor fi refacute.
Catalina Molnar, economist sef UniCredit Tiriac: Programele de guvernare sunt insuficiente pentru a face scenarii si ca sa ma exprim pe scurt, cred ca sunt populiste la acest moment.
Iar introducerea unor cote de impozit mai mici de 16 la suta pentru cei cu salarii mici, promisa de partide, nu este chiar o noutate.
Valentin Lazea, economist sef BNR: Datorita sistemului de deduceri, unul care are salariu mai mic si deduceri mai mari plateste in efectivitate 12 la suta, altul plateste 14 si ala cu salariu mare plateste 16. Deci ceea ce propun politicienii este de fapt o supra-intarire a unui sistem care deja exista.
Scaderea de 0,5 la suta din trimestrul 3 arata cat de delicata este situatia actuala a economiei.
Melania Hancila, economist sef Volksbank: Este ca un tren fara locomotiva care circula la voia intamplarii. Cred ca si datele dezamagitoare de ieri sunt ca o confirmare.
Totusi, daca viitoarea putere nu va face greseli mari, cursul leului se va stabiliza la nivelul actual, spun analistii, iar economia poate creste anul viitor cu peste 1 la suta.
Cele mai noi informatii despre alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 se afla in sectiunea speciala a StirilorProTV.ro --> ALEGERI PARLAMENTARE 2012