Un oras care a inviat. Cum arata azi Hiroshima, la 67 de ani de la cel mai mare dezastru atomic

Ultima actualizare: 03-11-2012 22:04
hiroshima 2

Distrus de bomba atomica la finalul celui de-al doilea razboi mondial, Hiroshima s-a transformat in ultimele decenii in unul dintre cele mai spectaculoase orase din lume.

In urma cu aproape doua saptamani s-au implinit 67 de ani de la capitularea Germaniei si incheierea celui de-al doilea razboi mondial. Conflictul a nu a incetat sa persiste in 1945, Statele Unite si Japonia fiind in continuare pe fronturi opuse.

In luna august a anului 1945, SUA avea sa sa detoneze cele mai puternice bombe vazute vreodata de om. Doua Bombe Atomice loveau Hiroshima si Nagasaki, iar Japonia isi anunta capitularea.

Bombele nemaivazute pana in acel moment au distrus orasele, iar putini credeau ca ele se vor mai ridica vreodata.

Cele mai uimitoare imagini cu planeta Pamant! Cum arata un fulger vazut din Statia Spatiala Internationala

Astazi, la 67 de ani distanta de la acele momente cumplite, Hiroshima este de nerecunoscut. Orasul s-a transformat intr-o capitala a pacii mondiale, a primit distinctia de "Orasul Pacii" si s-a dezvoltat intr-un ritm fantastic.

Daca dupa detonarea Bombei Atomice, in zona metropolitana a Hiroshimei mai locuiau 137.000 de oameni, astazi aceeasi zona este locuita de peste 2 milioane de japonezi.

Hiroshima este recunoscuta astazi ca fiind orasul din Japonia cu unul dintre cele mai mici costuri de viata, s-a dezvoltat enorm din punct de vedere industrial, detinand fabrica Mazda si alte fabrici destinate roboticii pentru export si a reusit sa devina un centru important in industria otelului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO