Șocant. Țara în care un turist a fost scos cu forța dintr-o secție de poliție și ucis de localnici. Era acuzat de blasfemie
Un turist a fost târât dintr-o secție de poliție, apoi a fost ucis de o mulțime de oameni fușioși în nord-vestul Pakistanului, după ce a fost acuzat de blasfemie.
Poliția a încercat fără succes să îl protejeze pe bărbat de grupul numeros din orașul Madyan, un oraș din districtul Swat, potrivit BBC.
Mulțimea se adunase după ce bărbatul fusese acuzat de profanarea Coranului, cartea sfântă a Islamului.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Linșajele nu sunt neobișnuite când vine vorba de o acuzație de blasfemie, care este pedepsită cu moartea în Pakistan.
Un bărbat creștin a fost atacat luna trecută după ce a fost acuzat că a ars pagini din Coran, murind la scurt timp după aceea.
Înregistrarea video a acestui ultim incident a provocat indignare pe rețelele de socializare din Pakistan. Imaginile arată cum trupul bărbatului este plimbat pe străzi și apoi incendiat.
Poliția a confirmat că turistul a fost "incendiat" și că aproximativ 11 persoane au fost rănite în incident.
Șeful poliției regionale din divizia Malankand, Mohammad Ali Gandapur, a acuzat moscheea locală că a încurajat oamenii să se adune după ce poliția l-a salvat prima dată pe bărbat, care ar fi vizitat Valea Swat - o destinație populară în timpul verii.
El a declarat pentru agenția de presă Reuters că opt ofițeri se numără printre răniți.
Dr. Zahidullah, ofițer de poliție în regiunea Swat, a declarat pentru BBC Urdu că poliția a făcut un efort concertat de a elibera drumurile blocate pentru a dispersa mulțimile de oameni furioși joi seara.
Poliția a declarat că a deschis un dosar împotriva a sute de persoane implicate în incident - unele dintre ele având doar 13 ani. Autoritățile locale au desfășurat de atunci forțe de securitate suplimentare în regiune.
Potrivit BBC Urdu, hotelurile din oraș au fost pline, dar turiștii se grăbeau acum să plece.
Violențele legate de religie au crescut în Pakistan de când, în anii 1980, blasfemia a devenit o infracțiune în temeiul unei legi din secolul al XIX-lea introduse de britanici, fiind pedepsită cu moartea.
Chiar și acuzațiile nefondate pot incita la proteste și la violență în masă împotriva presupușilor autori. Criticii drepturilor omului susțin de mult timp că minoritățile sunt adesea ținta acuzațiilor.
Aproximativ 96% din populația Pakistanului este musulmană. Alte țări, inclusiv Iranul, Brunei și Mauritania, impun, de asemenea, pedeapsa capitală pentru insultarea religiei.