Un bărbat din Cluj și-a ucis mama pentru că a refuzat să-i dea bani
Incident sângeros petrecut în Cluj-Napoca. Un bărbat şi-a ucis mama pentru că a refuzat să îi dea bani.
Agresorul fusese disponibilizat recent şi nu reuşise să se mai angajeze. Psihologii criminalişti spun că asemenea perioade îi pot determina pe mulţi să intre în depresie şi în lipsa unor soluţii să devină violenţi. De această dată s-a ajuns chiar la crimă.
Bărbatul acuzat că şi-a ucis mama a lucrat până acum câteva luni ca inginer electronist.
Rămas şomer a încercat să se reangajeze, însă a eşuat pentru că multe firme şi-au restrâns activitatea şi n-au mai avut nevoie de noi salariaţi. Apropiaţii spun că lipsa unui loc de muncă şi a banilor l-au dus la depresie.
Cum nu mai avea nicio sursă de venit, bărbatul în vârstă de 53 de ani locuia împreună cu mama şi încă un frate într-un imobil din Cluj-Napoca. Femeia îi întreţinea pe amândoi din pensie.
Duminică noapte, bărbatul i-ar fi cerut mamei o sumă de bani, dar pentru că fost refuzat între cei doi a izbucnit un scandal. Vecinii au fost treziţi din somn de zgomote puternice.
Confruntarea dintre femeie şi fiul ei a fost dură. Criminaliştii care anchetează cazul susţin că victima ar fost lovită cu o armă albă. În altercaţie ar fi intervenit şi celălalt băiat care a încercat să o apere, însă s-a retras după ce a fost rănit la mâini.
Gabriela Groza este doctor în psihologie criminală şi autor al cărţii "Psihologie aplicată în procesul penal". Este de părere că astfel de comportamente violente - precum cel al bărbatului de 53 de ani - sunt impulsionate de efectele pe care pandemia de coronavirus le are în societate.
Gabriela Groza: "Incertitudinea, faptul că nu mai ştii dacă ai sau nu soluţie pentru ziua de mâine, te poate face fie să intri în depresie, fie să ai anxietate, fie să devii foarte, foarte agresiv. Dacă vedem că este o ceartă mai aprinsă să sunăm la poliţie, să sunăm organele, omul nu întodeauna se poate controla, uneori are nevoie de constrângeri din afară."
Femeia ucisă avea 73 de ani.