"Gradina celor fara de nume". Procedura anevoioasa prin care victimele cutremurului din Italia sunt identificate
Candva era un parc public in care varstnicii din Amatrice se adunau sa mai schimbe o vorba, dar acum este doar un loc in care trupurile celor decedati in tragedia din Italia asteapta sa fie identificate si eventual redate familiei.
Parcul se afla in zona centrala si era candva un loc animat, ticsit de localnici si turist. Acum este plin de corturi frigorifice care adapostesc undeva intre 12 si 18 cadavre ramase inca neidentificate, relateaza La Stampa.
Primul pas facut de medicii legisti este sa introduca in computer pozele de pe legitimatiile si cartile de identitate pe care unele victime le aveau la ele in momentul producerii cutremurului, dar numarul acestora este unul foarte mic.
Cei neidentificati se intorc in zonele de pastrare, in timp ce restul sunt returnati familiei in cazul in care acestia nu au pierit si ei in tragedie. In continuare, procedura este comuna ambelor categorii: urmeaza intocmirea certificatului de deces, acordarea unui numar, luarea de amprente si probe ADN, realizarea de fotografii si introducerea datelor in computer.
In aer pluteste disperarea. Zeci de oameni vin aici pastrand inca vie speranta ca nu ii vor gasi pe cei dragi morti. Din pacate, in ciuda tuturor eforturilor, multi vor ramane fara nume deoarece nu locuiau in zona si nimeni nu stie nimic de ei. Doi copii, de doar cateva luni asteapta inca sa fie revendicati de cineva, la 48 de ore de la tragedie. Poate si parintii lor au murit, murmura cei prezenti la fata locului.
Pentru a fi inmormantate, trupurile au nevoie si de o necropsie.
Sursa: La Stampa.it
Etichete: parc, gradina, italia, cutremur, cadavru, identificare, amatrice,
Dată publicare:
26-08-2016 18:04