Creştere alarmantă a sinuciderilor în SUA. 5 tineri mor în fiecare zi
Statele Unite se confruntă cu o creştere alarmantă a sinuciderilor în rândul adolescenţilor. Un studiu recent arată că, în ultimii 17 ani, numărul tinerilor care şi-au luat viaţa a crescut cu 30 la sută.
Sunt 5 decese zilnic. Bullying-ul online a devenit una dintre cauzele acestui fenomen îngrijorător.
Atenţie, urmează detalii care vă pot afecta emoţional!
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Jennifer Gonzales povestește ca fiul ei de 17 ani, Jack, parea sa fie bine de Ziua Recunoștinței, în noiembrie, anul trecut.
Jennifer Gonzales, mama: "În ziua următoare, m-am trezit cu poliţia la uşă. Mi-au zis că trebuie să îi însoţesc de urgenţă. Am aflat că s-a împuşcat. Erau nişte probleme în familie, dar nimic atât de grav încât să cred că va face aşa ceva."
Un nou studiu realizat de Centrul pentru Controlul Bolilor din Statele Unite arată că, din 2000 şi până în prezent, rată sinuciderilor în rândul băieţilor cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani a crescut cu 28 la sută. În schimb, în cazul fetelor, a ajuns la un nivel fără precedent în ultimele patru decenii.
Experţii spun că instabilitatea în familii şi consumul de droguri se numără printre factorii care pot împinge un adolescent la sinucidere. În ultimii ani, un alt element este tot mai des întâlnit: aşa numitul bullying online.
Mallory si-a luat zilele in iunie, la doar 12 ani. Mama ei spune ca fata era hărțuită prin mesaje si postări pe rețelele sociale.
"Îmi povestea despre privirile primite, hărţuirea constantă, că era făcută în toate felurile. Că era exclusă."
Jean Twenge, psiholog la universitatea San Diego: "Mult mai mulţi adolescenţi spun în prezent, decât cu cinci sau şapte ani în urmă, că sunt anxioşi, deprimaţi şi că se gândesc la sinucidere."
Într-un articol controversat, acelaşi specialist face o legătură între sporirea popularităţii telefonului inteligent şi creşterea ratei sinuciderilor şi a depresiei în rândul adolescenţilor.
Jean Twenge, psiholog la universitatea San Diego: "Am aflat, de exemplu, că adolescenţii care folosesc dispozitive inteligente mai multe ore zilnic se plâng mai adesea că suferă de depresie şi că se gândesc la sinucidere."
Psihologii susţin că adolescenţii care fac parte din aşa-numită "generaţie smartphone" interacţionează tot mai puţin faţă în fatza cu prietenii. Acest lucru le-ar influenţă crucial sănătatea mintală şi dezvoltarea aptitudinilor sociale.