Michael Jackson, castrat chimic. Secretul din spatele vocii inegalabile

Ultima actualizare: 15-10-2012 23:33
Michael Jackson

A avut o voce inegalabila si probabil nu se va mai naste cineva atat de talentat. Se pare insa ca a existat un secret in spatele acestei voci. Chirurgul Alain Branchereau vorbeste despre acest lucru in cartea sa, "Michael Jackson, secretul unei voci".

Chirurgul francez sustine in lucrarea sa ca vocea inconfundabila a lui Michael este rezultatul unei “castrari chimice” pe care artistul ar fi suferit-o in copilarie, ca urmare a unui tratament impotriva acneei.

Cand a murit, am inceput sa ma gandesc la faptul ca Michael Jackson a fost un fenomen cu totul neobisnuit. Mi-am dat seama ca vocea lui era vocea unui barbat castrat”, scrie Alain Branchereau, chirurg la Spitalul Universitar Timone, din France, in cartea sa.

Medicul a analizat, impreuna cu alti colegi de breasla, inclusiv un endocrinolog, vocea megastarului. Cu totii au ajuns la concluzia ca Michael a suferit ceea ce se numeste „castrare chimica”. Mai exact, acesta a urmat un tratament cu un medicament anti-hormon masculin, ciproteron, pentru a scapa de acnee.

Substanta care intra in componenta medicamentului duce la inhibarea hormonilor masculini.

Ciproteron mai are drept efect blocarea perioadei de pubertate, nepermitand maturizarea vocii. Cand tratamentul este finalizat, pacientul „ramane cu laringe de copil in corp de barbat”.

Cand avea 12 ani Michael Jackson avea probleme mari cu acneea. Stie toata lumea acest lucru, chiar el a vorbit despre asta ca despre o adevarata trauma a copilariei si adolescentei sale. Cred ca cineva i-a recomandat tratamentul cu acel medicament si el l-a urmat”, spune medicul.

Doctorul sustine ca a citit peste 20 de lucrari despre „castrarea chimica” si a analizat cazul lui Michael cu specialisti in dermatologie, urologi, chirurgi si psihologi.

Cartea "Michael Jackson, secretul unei voci" urmeaza sa apara pe piata pe data de 9 martie.

Asculta-l mai jos pe Michael Jackson cantant "You Are Not Alone".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO