Ideea de aerobic a unei foste miss Spania atrage zeci de participanti: "Slabesti mai mult decat in 3 ore la sala"

Ultima actualizare: 06-09-2015 07:18

O fosta miss din Spania a creat o forma de aerobic care imbina sportul cu flamenco, dansul traditional din Andaluzia.

Asa ca, la cursuri, domneste o atmosfera de fiesta, iar participantii nici nu simt ca fac sport. Totusi, intr-o sedinta, toata lumea arde intre 450 si 600 de calorii. In plus, acest dans modeleaza frumos corpul si intareste articulatiile.

La aceste sedinte de aerobic, pe langa numaratoare, exercitiile sunt punctate cu cate un "Ole!", exclamatie specifica Andaluziei si intalnita atat in dans, cat si la corrida. Cea care da tonul distractiei e Maria Carrillo, Miss Cordoba 2002, care a devenit apoi instructoare de zumba. De curand i-a venit ideea sa creeze un program de fitness bazat pe flamenco.

Maria Carrillo, instructoare: "Pe langa faptul ca faci sport, te distrezi de minune si inveti flamenco. In plus, popularizam cultura Andaluziei si a Spaniei."

Incalzirea e obligatorie si se face tot in pasi in dans. Participantii nu trebuie sa stie dinainte flamenco, ba chiar Maria prefera incepatorii, pentru ca asa are o dubla satisfactie.

María Carrillo, instructoare: "Pasii sunt simpli si accesibili, iar oamenii constata ca nu e greu sa dansezi flameco."

Desi flamenco e baza, exercitiile contin si elemente de salsa, mambo, cha-cha-cha sau merengue, asa ca, dupa un timp, participantii pot face fata onorabil la orice petrecere latino. Exercitiile lucreaza bine trunchiul, pentru ca simpla mentinere a pozitiei pentru flamenco presupune incordarea abdomenului si picioarelor. In plus, tonifica si alungesc muschii bratelor.

Barbat: "Te asigur ca slabesti mai mult decat mergand la sala trei ore."

La cursurile Mariei vin si domni, desi numai ei stiu daca vin sa slabeasca sau... sa-si clateasca ochii admirand fetele dansand.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO