A iesit pe strada legat la ochi, cu doua pancarte la picioare. Cand au vazut ce scria pe ele, trecatorii l-au imbratisat

Dată publicare: 12-02-2015 16:33
Dată actualizare: 15-02-2015 07:10


experiment

Un grup care lupta impotriva discriminarii rasiale si religioase a creat un experiment care arata cum reactioneaza oamenii cand un musulman legat la ochi le cere o imbratisare pe strada.

Dupa evenimentele sangeroase din ultimele luni, cu agresori musulmani, toata comunitatea religioasa a fost afectata de stereotipul creat in jurul lor. Saturati sa fie vazuti drept teroristi si fanatici religiosi, cativa tineri au realizat un experiment social.

Unul dintrei ei s-a legat la ochi, apoi s-a asezat intr-o intersectie din centrul Londrei, cu doua pancarte langa el inscriptionate cu mesajele: "Eu am incredere in tine. Tu ai incredere in mine? Imbratiseaza-ma" si "Sunt musulman. Sunt etichetat drept terorist".

Rezultatul: trecatorii au fost sensibilizati de acest demers si s-au oprit din drum pentru a-l imbratisa. Mai mult, un tanar a oprit masina in trafic si a coborat doar pentru a oferi o imbratisare si o vorba buna.

Sursa: Metro


VIDEO PROTVPLUS.RO