Depardieu sustine ca a fost "dus de nas" de producatorii unui film romanesc cu buget de 3 mil. euro

×
Codul embed a fost copiat

Scandal imens in jurul unui film romanesc, cu Gerard Depardieu in rol principal. Actorul francez, impreuna cu regizorul roman, sustin ca finalul peliculei a fost modificat fara acordul lor.

Producatorul ii contrazice si spune ca a respectat intocmai scenariul si ca sfarsitul este unul asumat de toata echipa. Disputa vine cu doua saptamani inainte de premiera si, cel mai probabil, va fi transata in instanta. Povestea a fost ecranizata si de Sergiu Nicolaescu in 1972 si s-a numit "Atunci, i-am condamnat pe toti la moarte".

"Condamnat la viata" este o adaptare cinematografica dupa nuvela "Moartea lui Ipu", scrisa de Tudor Popovici in 1970. In opera originala precum si in ecranizarea ei, regizata in 1972 de Sergiu Nicolaescu, finalul este unul tragic.

Secventele din filmul "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte" sugereaza clar ca personajul principal, Ipu, interpretat de Amza Pelea, este impuscat. In noua adaptare, realizata anul trecut sub bagheta regizorului Bogdan Dreyer, au existat doua variante de final.

"Producatorul care isi dorea acest contract cu americanii ne-a cerut sa filmam si aceasta varianta. Eu am spus nu...o filmam sa vedem, dar eu o exclud. Dar nu pot profesional vorbind sa exclud parerea producatorului, dar ne-am lasat drepturile, si aici vorbesc la plural, de a aproba sau nu", a declarat regizorul.

Citește și
Calin Peter Netzer, Berlin
"Pozitia copilului", o realitate romaneasca premiata la Berlin.Cum a fost realizat in 7 ani de munca
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Producatorul are o alta versiune: "Acest film este filmat in totalitate de domnul Drayer, nu am filmat noi dupa sa adaugam. Domnul Drayer ne-a rugat sa tragem si un final in care Ipu sa se sinucida, pentru festivalurile de film, si am acceptat", sustine Giuliano Doman, producatorul filmului.

Regizorul sustine insa ca il are de partea sa pe marele actor Gerard Depardieu, care si-ar fi exprimat supararea intr-o scrisoare deschisa: "Nu accept compromisuri, nu-mi place sa fiu dus de nas! Am aflat ca filmul a fost remontat si reeditat de producatori, la cerinta unui distribuitor american, care a cerut schimbarea finalului original cu unul happy-end stil Hollywood, cat si scurtarea filmului, facand din el un film de actiune gen «pachet DVD» sau «pay TV», in ciuda faptului ca povestea si scenariul original au multa poezie, iar finalul este unul inevitabil, care pune in valoare tot mesajul filmului".

"Am vorbit cu domnul Depardieu si mi-a zis ca dumnealui nu a scris acea scrisoare", sustine insa producatorul.

"Depardieu a protestat si la filmari, si acum a ales acest mod de a spune ca nu este de acord cu produsul final", spune Bogdan Dreyer, regizorul filmului.

Tot in presupusa scrisoare Depardieu ar sustine ca la fel gandeste si actorul Harvey Keitel, care detine si el un rol important. Francezul anunta ca nu va participa la premiera, daca finalul ramane cel comercial, cu happy-end, in stil american: "Stimez cinematografia voastra si sa nu uitam ca suntem si ramanem europeni, avem cultura noastra, iar americanii pe a lor. Fiecare cu ce stie sa faca. Daca doream sa fac un film american, ma duceam direct in SUA, nu veneam in Romania."

Boicotul artistilor vine cu doua saptamani inainte de premiera oficiala a filmului "Condamnat la viata", programata pe 14 martie.

Filmul are actiunea plasata undeva in Transilvania in timpul Celui De-al Doilea Razboi Mondial cand un soldat german este gasit aproape mort langa un sat. Autoritatile de aici primesc ordin sa gaseasca vinovatul sau vor fi ucise de nazisti. Nu este posibil ca ucigasul sa fie gasit, insa este Ipu (jucat de Gérard Depardieu) nebunul satului caruia satenii ii promit o inmormantare de erou daca accepta sa preia vina si sa salveze satul. Filmul este un fel de remake dupa "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte", filmul din 1972 al lui Sergiu Nicolaescu, in care Ipu era jucat de Amza Pellea.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Oscar 2013, lista castigatorilor.
Oscar 2013, lista castigatorilor. "Argo" al lui Ben Affleck a fost desemnat cel mai bun film

Lungmetrajul "Argo", de Ben Affleck, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 85-a gala de decernare a acestor distinctii, care a avut loc la Los Angeles.

"Pozitia copilului", o realitate romaneasca premiata la Berlin.Cum a fost realizat in 7 ani de munca

"Pozitia Copilului" vorbeste deschis despre multe dintre realitatile romanesti si descrie cat se poate de curat relatia aproape bolnavicioasa dintre o mama si fiul ei.

Ben Affleck si Quentin Tarantino, castigatori la premiile BAFTA. Cine este marele perdant
Ben Affleck si Quentin Tarantino, castigatori la premiile BAFTA. Cine este marele perdant

A fost seara lui Ben Affleck la Londra, unde pelicula lui, "Argo", a castigat 3 trofee la premiile BAFTA, inclusiv ravnita statueta pentru cel mai bun film al anului.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.