“Elisabeta I” face istorie la CineTePrinde

Pro Cinema

Helen Mirren, regina filmului britanic si castigatoarea unui premiu Oscar, este “Elisabeta I”, la Pro Cinema.

Pe 2 mai, de la orele 22.00, la CineTePrinde, prima parte a filmului “Elisabeta I” ii va duce pe telespectatori intr-o calatorie extravaganta in istoria Angliei, iar pe 9 martie “Elisabeta I” isi incheie povestea la Pro Cinema cu ce-a de-a doua parte a filmului.

In regia lui Tom Hooper si in premiera de televiziune la Pro Cinema, “Elisabeta I” a fost onorat cu nu mai putin de noua premii Emmy din 13 nominalizari si a castigat trei Globuri de Aur pentru “Cel mai bun film de televiziune”, “Cel mai bun actor intr-un rol secundar” si “Cea mai buna actrita intr-un rol principal”.

In anul 2007, “Elisabeta I” a primit si prestigiosul premiu Peabody pentru excelenta in televiziune si a castigat un premiu BAFTA din patru nominalizari.

Helen Mirren, cea care a fost de trei ori nominalizata la Oscar si a primit premiul Academiei Americane de Film in anul 2007 pentru rolul Elisabetei a II-a in filmul “Regina”, este de aceasta data un alt simbol al istoriei Angliei, Elisabeta I.

Citește și
Sala de cinema
"Monstri contra extraterestri" face legea in box-office-ul american
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Jeremy Irons, castigator al Oscarului in anul 1991, este, in “Elisabeta I”,  Robert Dudley, Earl of Leicester.

Interpretarea lui Helen Mirren este suficient de puternica pentru a farama ecranul televizorului. Alaturi de aceasta, restul distributiei este stralucitoare. Irons, acum un leu in iarna, investeste in Leicester profunzime si complexitate si este in toate aspectele egalul lui Mirren pe micul ecran”, spune critica celor de la San Francisco Chronicle.

A o privi pe Mirren cum ia asupra ei acest rol este un adevarat festin care merita savurat”, comenteaza cei de la Variety.

Este un rol magnific”, marturiseste Helen Mirren. “Am spus “Da” fara ca macar sa citesc scenariul. Am simtit ca Elisabeta a avut o viata privata interesanta si complicata, subordonata unei vieti politice extraordinare. Si-a manevrat viata privata in jurul celei publice si si-a sacrificat mereu interesele personale pentru cele ale Angliei, iar asta se simte foarte bine in scenariul lui Nigel Williams”.

Filmul “Elisabeta I” este absolut remarcabil nu numai prin distributie, ci si prin decorurile, costumele si artefactele spectaculoase. Filmarile au avut loc in Lituania, la Vilnius, unde castelul Whitehall a fost reconstruit in cel mai mic detaliu in centrul unei arene sportive. “Detaliile istorice sunt cu mult mai interesante decat orice am putea inventa in zilele noastre”, spune Hellen Mirren incantata de minutiozitatea cu care au fost realizate costumele si decorurile pentru “Elisabeta I”.

Michael O’Neill, responsabil cu designul costumelor nu a avut deloc o treaba usoara la aceasta productie, mai ales ca dupa moartea reginei Elisabeta I au fost descoperite peste 2000 de rochii sofisticate, brodate cu margele si pietre pretioase.

Ceea ce am facut noi este sa identificam momentul cheie al fiecarei scene, drama si tensiunea acesteia, iar hainele vin sa sustina exact acele momente de tensiune. Costumele nu sunt in niciun moment pe primul loc, ci ele completeaza o scena, contribuie la unitatea acesteia”, spune Mike O’Neill.

La CineTePrinde pe 2 si 9 mai de la orele 22.00 la Pro Cinema, telespectatorii sunt invitati sa fie martorii unei importante epoci din istoria Angliei, dar si sa urmareasca o capodopera a televiziunii cu o distributie impresionanta si decoruri uimitoare: “Elisabeta I”.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Tache, prima comedie de-a-ndoaselea!
Tache, prima comedie de-a-ndoaselea!

La ProTV, filmul romanesc de televiziune e la loc de cinste. In a doua zi de Paste, ProTV difuzeaza in premiera inca un film romanesc de calibru: Tache, prima comedie de-a-ndoaselea

"Monstri contra extraterestri" face legea in box-office-ul american

Filmul SF de animatie "Monstri contra extraterestri", in care vocea personajului principal apartine actritei americane Reese Witherspoon, s-a clasat pe primul loc in box office-ul nord-american, la sfarsitul saptamanii trecute

"Cursa spre Witch Mountain", in fruntea box office-ului nord-american

Cea mai recenta productie a studiourilor Walt Disney, "Cursa spre Witch Mountain", un science-fiction de aventuri, a intrat direct in fruntea box office-ului nord-american, chiar in prima saptamana de la lansare.

Recomandări
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul

Liderii sud-coreean şi român s-au angajat să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă să se impună ca al patrulea exportator de armament din lume.

Prima reacție a lui Iohannis, după retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu: „Nu este un mare succes al coaliţiei”
Prima reacție a lui Iohannis, după retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu: „Nu este un mare succes al coaliţiei”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în Coreea de Sud, că decizia de a retrage candidatura lui Cătălin Cîrstoiu şi a veni cu caniddaţi separaţi la Primăria Capitalei nu este, în mod cert, un mare succes al coaliţiei.  

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.