CNA: Televiziunile romanesti intra in era digitalului


Ultimul update: Luni 16 Aprilie 2012 00:08
Data publicarii: Miercuri 26 Noiembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Mondene

Anuntul a fost facut de presedintele CNA, Rasvan Popescu, si de ministrul Adrian Iorgulescu. Asta dupa ce marti Executivul a adoptat o ordonanta prin care se elaboreaza si strategia de trecere de la transmisia analogica, la cea digitala.


Se schimba si regulile privind publicitatea in audio-vizual, iar amenzile se dubleaza. Totul pentru o calitate mai buna a programelor, spun initiatorii legii. 

Potrivit directivelor europene, televiziunile ar trebui sa treaca de la emisia analogica la cea digitala pana in 2012. Executivul a adoptat deja o ordonanta care modifica legea audiovizualului, iar ministrul culturii spera ca trecerea sa se faca mult mai repede.

Presedintele CNA spune ca Romania va fi si primul stat care pune in practica directiva europeana.

Potrivit noilor modificari, televiziunile isi vor putea alege singure operatorii de cablu prin care sa isi transmita programele.

Reguli noi legate si de publicitate. Fara a depasi 12 minute de reclame intr-o ora, televiziunile isi vor putea stabili singure timpul dintre doua pauze publicitare. Exista insa si reversul medaliei - de acum, amenzile pentru incalcarea acestor reguli se dubleaza.

Modificarile aduse la legea audiovizualului vor intra si in dezbaterea Parlamentului.

VIDEO PROTVPLUS.RO