Afla pentru ce lupta concurentii din noul sezon "Dansez pentru tine"!
In noul sezon Dansez pentru tine, care incepe din 17 octombrie, la Pro Tv, concurentii lupta pentru ca familiile lor sa fie fericite.
Dansez pentru tine redeschide pentru al saselea sezon ringul visurilor la Pro Tv din 17 octombrie. Opt visuri nobile se pregatesc sa isi demonstreze forta si sa cucereasca inimile telespectatorilor Pro Tv. Opt oameni simpli au sansa sa fie alaturi de opt vedete iubite de romani si sa lupte impreuna in pasi de dans pentru a-si ajuta oamenii cei mai dragi sa invinga soarta grea.
Marius Urzica si Larisa Plesca din Arad lupta pentru familia greu incercata a fetei de numai 17 ani. Larisa este inca la liceu, dar vrea sa-si ajute familia sa treaca peste greutatile zilnice, dupa ani multi de suferinta. Vrea ca familia ei sa nu isi mai faca griji pentru ziua de maine si vrea sa amelioreze suferinta tatalui ei. Vrea ca familia ei sa scape de datorii si sa-si ajute surorile.
Locuieste cu parintii si cele doua surori ale sale intr-o casuta de la marginea orasului Arad. Tatal ei, Rozlan, sufera de diabet pe sistem nervos de 26 de ani. Starea lui de sanatate s-a inrautatit acum 4 ani cand medicii din Arad l-au operat de apendicita. I-au facut o incizie exagerat de mare pe mijlocul abdomenului. Dupa 2 saptamani au realizat ca, in urma operatiei, a facut septicemie. Medicii nu-i mai dadeau nici o sansa de supravietuire. Inainte de plecarea spre spitalul din Timisoara, familia si-a vandut bunurile pe care le aveau la un pret foarte mic pentru ca barbatul sa poata fi internat si ingrijit. Sotia si fiicele barbatului l-au vegheat non-stop cat a stat la terapie intensiva, dormind in masina parcata in fata spitalului. Insa, la scurt timp, tatal fetelor a facut o criza, iar medicii l-au bagat direct pe dializa. Din acea clipa face hemodializa de 3 ori pe saptamana cate 4 ore. Barbatul se topeste pe zi ce trece sub ochii familiei.
Familia Plesca face in fiecare luna economie la apa, curent si gaz doar pentru a se ajunge cu banii. Bugetul lor nu depaseste 10-11 milioane vechi.
Pavel Bartos si Luciana Muntean din Bucuresti vor impreuna sa implineasca visul fratelui ei care a decedat. Vrea sa ii asigure nepotelului ei de 4 anisori un viitor mai bun si vrea sa ii aduca inapoi mama plecata la munca in strainatate.
In urma cu doi ani, fratele Lucianei a murit, la doar 21 de ani, intr-un accident de munca. Lucra in constructii si franghia de care era legat s-a rupt. Muncea cu gandul ca, intr-o zi, familia lui va avea o locuinta si un trai mai bun. Nu a mai apucat sa-si implineasca visul. In urma lui au ramas Cristina, sotia lui, si micutul Sebi, de doar 2 anisori. Luciana vrea sa continue visul fratelui. Vrea sa lupte pentru ca nepotelul ei de numai 4 anisori. Acesta a ramas in grija bunicii, deoarece mama lui, impinsa de greutati, a plecat sa munceasca in Italia. Luciana doreste sa-i aduca alaturi mama, pentru ca Sebi ii duce foarte mult lipsa.
Luciana vrea ca familia ei sa zambeasca din nou, iar nepotelul ei sa poata creste bine alaturi de mama lui.
Marius Nedelcu si Alexandra Seles din Satu Mare lupta pentru ca familia ei sa se reuneasca. Vrea sa isi aduca acasa mama bolnava plecata la munca in Italia si sa isi ajute tatal care sufera de poliartrita reumatoida si care inca mai munceste. Astfel ar putea aduce linistea surorii ei gemene si celorlalte surori.
Pentru Alexandra, mama ei este o eroina. Toata viata a muncit din greu si a luptat pentru fetele sale sa le ofere un trai decent. Cinci ani a facut naveta de la Satu Mare pentru a lucra la CFR Cluj, in conditii vitrege. Statea ore in sir in ploaie, frig si vant, numai ca sa aiba bani sa le duca fetelor sale de mancare acasa.
In 2001, de la raceala si efort s-a imbolnavit si i s-au extirpat uterul, ovarele si trompele. Pe langa toate acestea, ea sufera si de hernie si nodul la tiroida si trebuie sa se opereze; are tarihardie - probleme cu inima si din cauza hipermetropiei, nu mai vede nici la distanta si nici aproape si trebuie sa isi puna ochelari. De asemenea, tatal sau sufera de poliartita reumatoida, insa continua sa munceasca.
Toate aceste probleme de sanatate n-au impiedicat-o pe mama Alexandrei sa plece in Italia pentru a strange bani, ca fetele sale sa termine o facultate si sa porneasca cu dreptul in viata. Are grija de doi oameni in varsta, bolnavi, le face mancare, spala, face cumparaturi, curatenie, are grija de ei.
Aproape tot ce castiga trimite acasa la fete si la sotul ei, bolnav si el de poliartrita reumatoida. Isi opreste doar cativa banuti pentru a da telefon acasa, pentru ca o mistuie dorul de familia ei.
Vlad Mirita si Ludmila Popazov din Chisinau lupta pentru fiica hipoacuzica a Ludmilei. Pentru Ludmila, viata inseamna Emilia si Madalina, cele doua fiice ale ei. Vrea ca fiica ei mai mica sa poata auzi ca un copil normal, sa poata merge la o scoala normala. Pentru a i se indeplini dorinta, fetita ei cea mica are nevoie de un aparat auditiv performant. Vrea ca fiicele ei sa reuseasca in viata, sa nu depinda de nimeni pentru a fi fericite.
In urma cu 5 ani, Ludmila a parasit casa in care locuia impreuna cu sotul ei. A divortat din cauza faptului ca acesta incepuse sa o bata. Ludmila a revenit in casa parinteasca unde locuieste si in prezent. Stau 4 persoane in 2 camere. Ludmila lucreaza la Casa de Cultura si la Scoala din Ghighidici, la 6 km de Chisinsu. La Casa de Cultura este conducator artistic, preda dansuri la grupe de copii cu varste intre 5 si 17 ani. Visul Ludmilei este sa-si ajute fetita sa auda normal, sa o integreze in societate pentru ca peste 2 ani sa mearga la o scoala normala.
Florin Grozea (HI-Q) si Natalia Sandu din Chisinau viseaza sa continue visul parintilor Nataliei care au decedat, acela de a-i ajuta pe unchiul si matusa ei care se lupta cu saracia. Cei doi copii ai unchilor nu mai au posibilitati financiare de a continua scoala, iar viitorul acestora este sub semnul intrebarii. Parintii Nataliei erau cei care ii ajutau tot timpul, de aceea Natalia se simte responsabila fata de singura familie care i-a ramas pe lume.
Natalia face dans de 12 ani. Isi castiga existenta dansand in cluburi. In urma cu 3 ani, parintii ei au murit intr-un accident rutier. Rudele s-au indepartat treptat. Singurele persoane apropiate de ea au ramas unchiul si matusa (fratele mamei ei) care in acelasi timp le sunt si fini. Ei sunt familia ei. Acestia au trecut prin multe greutati, casa lor fiind luata de inundatii.
Unchiul Valeriu si matusa Zina au ambii 46 de ani. Ei au 2 copii. Baiatul, Gheorghe, a fost sa invete la Chisinau. A fost un elev foarte bun la colegiul de informatica, reusind sa-l termine cu nota 9. Inca din primul an a avut probleme deoarece parintii lui nu aveau bani sa-i plateasca internatul. Cei care i-au platit si l-au ajutat cu cat au putut au fost parintii Nataliei. Dupa ce au murit acestia si nu a mai avut cine sa-i plateasca internatul, el a trebuit sa renunte la studii.
Vazand ca se consuma foarte mult si ca isi doreste sa continue, Natalia l-a luat la ea acasa. Asa a putut continua varul ei liceul. Acum si-ar dori sa faca o facultate insa nu are cum sa continue din cauza lipsei banilor. Sora lui, Doina, desi are doar 15 ani se gandeste sa abandoneze scoala si sa aleaga acelasi drum, munca la negru. Acum ea este clasa a IX a si la anul, dupa terminarea celor 10 clase, vrea sa se apuce de munca.
Lili Sandu si Andrei Stefan din Bucuresti lupta pentru o casa pentru Andrei si mama lui. Familia lui Andrei este compusa din el si mama lui. Nu au avut niciodata o casa. Au stat tot timpul cu hainele in cutii. Acest lucru nu l-a impiedicat pe Andrei sa fie sef de promotie. Mai mult decat atat, traiesc din salariul de invatatoare al mamei lui. Nu se au decat unul pe celalalt. Vrea ca el si mama lui sa nu mai umble din casa in casa. Vrea sa aiba un loc al lor, de unde sa nu ii mai dea nimeni afara.
Parintii lui Andrei s-au despartit pe cand el avea 3 luni. Dupa divort a ramas in grija mamei. Din ianuarie 2002, cand au fost evacuati din casa, a inceput calvarul. Mereu cu lucrurile in cutii, mereu cautand un loc unde sa se mute. Mama lui Andrei, dintr-un salariu de invatatoare trebuie sa asigure si chiria, si utilitatile, si mancarea. Salariul nu-i permite sa obtina un credit la banca, sa-si poata lua o garsoniera cat de mica.
Greutatile insa nu l-au impiedicat sa fie cel mai bun la scoala. La liceu a avut cea mai mare medie de pe centrul de examen, iar la facultate este sef de grupa din primul an. Singurul lucru pe care si-l doreste e un loc linistit, sa stie ca poate sta acolo impreuna cu mama lui.
Gina Pistol si Vladimir Palamarciuc din Chisinau lupta pentru varul lui Vladimir, un copil foarte bolnav, dar extrem de puternic. Artur este “bijuteria” intregii familii, deoarece, in ciuda suferintei el continua sa zambeasca si sa le umple zilnic inimile de bucurie si dragoste. Vladimir vrea sa aduca fericirea si in sufletul lui Artur.
Artur sufera de paralizie cerebrala infantila si tetrapareza spastica. Din pacate, Artur este dependent de ajutorul celor din jur. Vladimir isi doreste sa indeplineasca visul verisorului sau de a se deplasa singur si de a vorbi mai clar pentru a putea fi mai bine inteles de ceilalti. Pentru asta, Artur are nevoie de o serie de interventii chirurgicale si de un tratament costisitor la o clinica particulara.
Acum 2 ani Artur a fost operat pe tendoane de catre o echipa de medici din orasul Tula din Rusia. In urma operatiei s-a constatat o imbunatatire a starii de sanatate a baiatului. Operatia a costat 1000 euro. Medicii i-au recomandat la momentul respectiv inca o serie de 5-6 interventii chirurgicale pentru un rezultat si mai vizibil. Din pacate pentru Artur, parintii lui nu si-au mai permis alte operatii. Artur este un baietel prietenos, dar din cauza bolii nu are multi prieteni. Impreuna cu alti copii cu dizabilitati de la centrul comunitar au scris o “poveste” (carte) ce constituie un prim pas in depasirea bolii si integrarea sociala.
Alina Dumitru si Denis Bolborea din Craiova lupta pentru bunicul lui Denis. El a fost un exemplu pentru toata familia, la peste 70 de ani de ani el era un om activ, muncea, urca si ajuta toata familia pana cand a fost victima unui accident. Toata familia a fost socata de urmarile accidentului. Familia l-a trimis pe Denis sa lupte pentru ca bunicul sa redevina omul de altadata.
De cand se stie, Denis a fost plin de energie. Bunicul lui a fost acela care a stat mereu cu el, se plimbau, alergau prin parc, ii dadea sfaturi de viata. Bunicul a fost cel care l-a incurajat sa faca dans. Denis a pretuit foarte mult timpul petrecut cu el.
Totul a mers foarte bine pana acum 3 luni cand bunicul lui a suferit un accident. Un microbuz a dat peste el, desi traversa strada aproape de trecerea de pietoni. In urma accidentului a ramas cu multiple fracturi de bazin si cu leziuni urologice. Nu putea fi supus unei operatii deoarece avea femurul fisurat. A avut suruburi in genunchi si niste aparate ii sustineau piciorul pentru a creste drept si la aceeasi lungime. Initial nu s-a putut misca, apoi incet, incet a inceput sa se ridice. Acum se poate deplasa decat cu ajutorul unui cadru, este hranit cu lingurita.
Bunicul lui Denis are 76 de ani si inainte de acest acident nu-si arata nicidecum varsta. Mereu a fost plin de viata, activ si energic. Nu folosea liftul, desi locuieste la etajul 9.
In ziua accidentului, la spital, Denis nu l-a putut privi. Era plin de sange si i-a fost foarte rau. Acest accident l-a marcat pe Denis si isi doreste sa-l vada pe bunicul sau asa cum era inainte. Trebuie sa urmeze un tratament costisitor, dar pentru bunicii lui, pensionari, este un efort financiar mult prea mare. Tot ce isi doreste este ca totul sa fie ca inainte, pentru ca bunicul lui, in ciuda varstei, are foarte mari sanse de recuperare.