Ultima zi în care pot fi admirate opere semnate de pictori celebri și artă românească la Art Safari în București
Opere semnate de pictori celebri, artă românească, costume populare și instalații luminoase așteaptă publicul în inima Bucureștiului.
Este ultima zi în care obiectele expuse acum la Art Safari mai pot fi admirate. De la începutul anului viitor, expozitia le va fi dedicată în special artistilor spanioli.
Organizatorii anunță că, din februarie, vom putea admira lucrări semnate de fascinantul Salvador Dali, fără ... să ne luăm bilete de avion.
Exponate aduse în premieră în România, de la Victoria and Albert Museum din Londra, pot fi văzute acum la București.
Sunt peste 80 de lucrări – semnate de Rembrandt, Albrecht Dürer sau Claude Lorrain. Dar majoritatea îi aparțin lui John Constable, pictorul care a imortalizat fără seamăn Anglia rurală.
Ioana Ciocan, General Manager Art Safari: "In spatele meu este cea mai valoroasa lucrare pe care Victoria&Albert o are, a fost o surpriza totala pentru noi că ei au decis să o ia din expunerea lor permanentă și sa o aduca aici, la Bucuresti. Ea intregește aceasta expozitie de 100 milioane de pounds."
Și Muzeul Tăranului Roman și-a adus o parte dintre exponate la Art Safari, iar piesa de rezistență este un costum popular al Reginei Maria. A fost confecționat de văduvele și fiicele rămase orfane ale soldaților căzuti pe front în Războiul de Independență sau în Primul Război Mondial.
Ioana Ciocan, General Manager Art Safari: ”Avem un costum mai vechi de 100 de ani pentru care am construit aceasta cameră, să putem sa observam toate detaliile astea fantastice care fac parte din portul romanesc.”
La Art Safari sunt prezente și operele unei artiste de 90 de ani, din Sighișoara. Cu migală și cu o sensibilitate rară, Lilian Theil creează scene de viață, transpune trări și povești despre viață, moarte, căsnicie, speranță sau chiar despre politică, pe bucăți de pânză.
Ioana Ciocan, General Manager Art Safari: ”Ea stă cu televizorul deschis, când aude un lucru intersant, imediat ia foarfeca si decupeaza din haine bucati de materiale colorate pe care le coase cu mana in a realiza povesti interesante”.
Piesele expuse pot fi admirate până duminică seara, la Palatul Dacia-România de pe strada Lipscani.