Suntem înconjurați de 800.000 de viruși. Cum îi putem vedea la dimensiuni uriașe, într-un proiect Art Safari
Universul virusurilor este explorat zilele acestea în cadrul unui proiect Art Safari.
Este vorba de prima expoziție 3D din România, care prezintă informații științifice din domeniul medical într-un mediu cultural. Totul este posibil datorită tehnologiei. Detalii, chiar acum, la iLike iT.
Ioana Ciocan, directorul festivalului Art Safari, ne explică de ce este o expoziție inedită.
”În primul rând, prin subiect. De ce am să ne uităm la niște viruși? Adică ne-am petrecut atât de mult timp cu acest virus în minte, vrem oare să-l vedem într-o expoziție de artă? Mi-am dat seama, citind informațiile, că suntem înconjurați de 800.000 de viruși. Cum să extragem opt cei mai importanți și mai ales cum să-i transmitem într-o manieră cât se poate de tehnologică, dar și artistică, clasică, publicului nostru din Art Safari”, a explicat Ioana Ciocan.
”A fost o întreagă desfășurare de forțe, pentru că noi ne-am dorit foarte tare ca această transmitere de informație medicală, de conștientizare a publicului că acest lucru există, să fie făcută foarte artistic, respectiv printr-o instalație imersivă”, a mai spus reprezentanta Art Safari.
Expoziția este deschisă până pe 11 decembrie
Expoziția e deschisă de fiecare dată de joi până duminică, până pe 11 decembrie, în Palatul Dacia România, de pe Lipscani.
”Pe lângă această instalație, avem și câțiva viruși care sunt sculptați de către artistul Costin Ioniță, care-i supradimensionează și devin așa niște elemente foarte abstracte”, a spus Ioana Ciocan.
”Ce înseamnă această expoziție imersivă- este vorba despre cum se proiectează imaginea digitală și pe câți pereți este proiectată, în cazul nostru este proiectată pe patru pereți, iar pe tavan avem oglindă, lucru care ajută foarte tare să pătrundem într-o lume tridimensională, pe care aproape că o putem să o atingem cu mâna”, a mai explicat directorul Art Safari.