Seria originala a filmelor The Girl With The Dragon Tattoo va fi difuzata in premiera, la “Pro Cinema”, din 6 martie

Ultima actualizare: 10-03-2014 00:13
procinema

Pe 6, 7 si 8 martie, telespectatorii PRO CINEMA pot urmari, in premiera la televiziune, la Filmul de 10, thrillerele realizate dupa celebra trilogie a romancierului si jurnalistului suedez Stieg Larsson, Millenium.

Michael Nyqvist si Noomi Rapace sunt protagonistii thrillerelor care formeaza aceasta trilogie si care au fost vizionate de cinefilii din peste 25 de tari, in afara Scandinaviei. 

Thrillerul “Bărbaţi care urăsc femeile” (“The Girl with the Dragon Tattoo”), difuzat de PRO CINEMA pe 6 martie, la Filmul de 10, urmareste povestea lui Mikael Blomkvist si a lui Lisbeth Salander, care sunt angajati sa ancheteze un caz de disparitie. Cu patruzeci de ani in urma, Harriet Vanger a disparut de langa familia sa care locuia pe o insula detinuta de influentul clan Vanger. Desi trupul fetei nu a fost niciodata gasit, unchiul acesteia este convins ca a fost ucisa. Mikael Blomkvist si Lisbeth Salander, o hackerita dura sa investigheze. Acestia descopera o serie de crime ingrozitoare petrecute in urma cu 40 de ani, chiar in perioada in care a disparut Harriet. Treptat secretele intunecate ale clanului Vangers incep sa iasa la lumina, iar cei doi investigatori vor afla pe pielea lor cat de departe sunt in stare sa mearga acestia pentru a le proteja.

Noomi Rapace, protagonista acestei serii, a declarant intr-un interviu pentru BBC ca timp de sapte luni a trebuit sa se pregateasca pentru acest rol. Actrita a respectat o dieta stricta, a luat lectii de kick boxing si a trebuit sa-si faca piercing la spanceana si in nas. De asemenea, Noomi a invatat sa conduca motocicleta pentru ca acest lucru era necesar pentru filmari. Noomi Rapace a avut si sansa de a juca in aceasta trilogie alaturi de mama sa din viata reala, care a interpretat rolul mamei sale din film. “Interpretarea captivanta a lui Noomi Rapace face din acest film o experienta de neuitat”, au spus criticii despre primul film al trilogiei, care a fost totodata si un success de box-office: peste 100 de milioane de dolari, in conditiile in care bugetul a fost de numai 13 milioane. 

Daniel Alfredson este regizorul thrillerelor “Fata care s-a jucat cu focul” (“The Girl who Played with Fire”) si “Castelul din nori s-a sfărâmat”, care incheie trilogia Millenium si sunt difuzate de PRO CINEMA pe 7 si 8 martie, la Fikmul de 10.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO