Secretul familiei Paunescu. Fiul lui Adrian Paunescu a vorbit, La Maruta, despre drama surorii vitrege a poetului

Ultima actualizare: 22-03-2014 07:39

Lidia Paunescu, sora secreta a lui Adrian Paunescu, e internata, din tinerete, intr-un spital de psihiatrie. Familia poetului a fost acuzata ca a uitat de aceasta sora, dupa moartea poetului.

Lidia, sora vitrega a lui Adrian Paunescu, sufera de sindromul Down si de schizofrenie si, de 40 de ani, este internata la Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca. Ea a fost internata cand avea 29 de ani si nu a mai fost externata niciodata.

Andrei Paunescu, fiul poetului, a declarat ca tatal sau a incercat sa fie alaturi de sora sa si sa o ajute cum a putut.

"Este vorba de o intamplare tragica din viata bunicului meu, care, dintr-a doua casatorie, a avut un copil care s-a nascut bolnav", a declarat Andrei Paunescu.

Pentru ca a fost bolnava de la nastere, Lidia a fost supravegheata toata viata.

Andrei Paunescu

"Tatal meu s-a ocupat toata viata de Lidia si a fost ajutat de Carmen, sotia lui, care si astazi se ocupa de acest caz, in virtutea unei datorii morale", a marturisit Andrei.

Ziarele au scris ca poetul si-a ascuns sora, pentru ca a fost rusinat de starea de sanatate a acesteia, dar Andrei Paunescu a tinut sa infirme aceste zvonuri, spunand ca "nimeni din familie nu a fost rusinat de aceasta drama."

Andreea Paunescu, La Maruta

Andreea Paunescu, fiica lui Adrian Paunescu care si-a castigat in instanta numele, a povestit ca stia de existenta Lidiei din 1982, cand a fost alaturi de tatal ei in casa matusii vitrege.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO