S-a confirmat oficial. Morrissey canta in premiera la Bucuresti, pe 14 octombrie 2015, la Sala Palatului
Morrissey va concerta in premiera in Romania, la Sala Palatului din Bucuresti - fiind confirmata astfel stirea publicata in urma cu cateva zile de Stirile ProTV.
Evenimentul are loc pe 14 octombrie 2015, iar biletele costa - in functie de distanta fata de scena - 120, 145, 190, 220 si 260 lei.
Se pot cumpara incepand online pe www.eventim.ro sau prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti, hipermarketurile Carrefour si benzinariile OMV).
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Biletele pot fi achizitionate si in doua rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polona, nr. 15.
Steven Patrick Morrissey s-a nascut in Davyhulme, Manchester, Marea Britanie. Prinde microbul scrisului la o varsta foarte frageda, si desi preferata sa e poezia, ataca toate genurile literare si la doar 20 de ani i se publica biografia lui James Dean, "James Dean nu este mort". Influente sale literare variaza de la Oscar Wilde la Johann Wolfgang Goethe, dar se declara de asemenea un fan inrait al muzicii pop si al marelui ecran.
David Bowie, Ray Davies si Marc Bolan se numara printre idolii sai muzicali. In 1982, incepe sa colaboreze cu chitaristul si compozitorul local Johnny Marr, si astfel ia nastere probabil cel mai redubatibil duo componistic al anilor ‘80. Versurile spirituale si morbid-sentimentale ale lui Morrissey se potrivesc perfect cu bizarele progresii de acorduri ale lui Marr. Celor doi li se alatura curand colegii de scoala ai lui Marr, Andy Rourke (bass) si Mike Joyce (tobe) si astfel ia nastere trupa The Smiths.
The Smiths a lansat sase albume de studio si mai multe single-uri de succes intre 1983 si 1987. Trupa a facut valuri atat in Anglia natala, cat si in SUA. N-au ajuns niciodata in in mainstream-ul american, dar erau foarte des difuzati de posturile de radio pentru tineret, in primul rand datorita temelor inteligente, de multe ori controversate, ale lui Morrissey.
Textele lui Morrissey sunt deseori deprimante, abordand teme ca dragostea, moartea, vegetarianismul, alienarea, toate fiind imbibate cu o doza de umor care nu te lasa indiferent. The Smiths s-au despartit in 1987 din cauza unui conflict dintre Morrissey si Marr.
Anul urmator, Morrissey se lanseaza intr-o cariera solo, cu albumul “Viva”, un disc bine primit de fani si de critici depotriva, care urca pana pe locul 48 in topurile americane. Parcursul sau pe cont propriu inregistreaza chiar o notorietate mult mai mare in SUA decat avusese vreodata trupa The Smiths. Cel mai mare triumf este albumul "Your Arsenal" (1992), nominalizat la Grammy pentru “cel mai bun album alternativ”.
Morrissey s-a declarat intotdeauna fascinat de scena glam-rock a anilor ‘70, si "Your Arsenal" o dovedeste din plin - discul e produs de fostul chitarist al lui David Bowie, Mick Ronson. Odata cu el incepe si cel mai de durata parteneriat profesional al sau, cu chitaristii Alain Whyte si Boz Boorer, care i s-au alaturat si au lucrat cu el de atunci.
Urmeaza doua albume cu mai putin succes comercial, “Southpaw Grammar” (1995) si „Maladjusted” (1997). Tot in 1997, Mike Joyce, fostul baterist The Smiths, ii actioneaza in judecata cu succes pe Morrissey si Marr pentru redevente pentru compozitie. Turneul "Oye Esteban" (1999-2000) prinde foarte bine in America Latina, iar Morrissey revine in 2004 cu discul „You Are the Quarry”, de pe care stralucesc single-urile "The World Is Full of Crashing Bores" si "How Can Anybody Possibly Know How I Feel?".
Jesse Tobias, fostul chitarist Red Hot Chili Peppers, i se alatura pentru cateva luni, colaborand la “Ringleader of the Tormentors” (2006), produs de un alt fost asociat al lui Bowie, Tony Visconti, iar la scurt timp de aniversarea de 50 de ani a lui Morrissey vede lumina zilei si “Years of Refusal” (2009).
Morrissey ramane un artist-cult, cu o baza de fani foarte loiali, care il adora. O parte dintre ei continua sa spere la o reuniune The Smiths, desi este foarte putin probabila – Morrissey a dezmintit in cateva ocazii aceasta posibilitate.