Reacţia unui taximetrist, când e întrebat despre UNTOLD: "Depăşeşte Revelionul"


Ultimul update: Marti 05 Martie 2019 20:15
Data publicarii: Marti 05 Martie 2019 19:30
Categorie: Stiri Mondene

''UNTOLD'' împlineşte marţi 5 ani. În 5 martie 2015 se anunţau primii artişti care aveau să urce pe scena festivalului, care a devenit, cel mai bun din Europa - potrivit European Festival Awards.

Povestea UNTOLD a început acum 5 ani iar festivalul a crescut de la o ediţie la alta. De la 240 de mii de spectatori - în 2015 - la 355 de mii în 2018. Şi scena s-a mărit, iar la ultima ediţie a impresionat cu înălţimea de 32 de metri.

Cum festivalul a devenit cel mai apreciat - de acest fel - din Europa - artişti cunoscuţi în toată lumea au vrut să ajungă la Cluj. Dj-ul olandez Armon van Buuren de pildă, nu a ratat nicio ediţie iar anul trecut a pus muzica mai bine de 7 ore, şi a devenit un adevărat ambasador în lume pentru UNTOLD.

UNTOLD atrage în fiecare an spectatori de pe tot globul. ROHIT KAUSHIK: "Când vorbesc de Untold mi se face pielea găină. Anul trecut am reuşit să aduc 50 de oameni din Australia, Brazilia, China, India, Pakistan, Japonia. Toată lumea era fascinată. Totul este despre atmosfera şi toată lumea este foarte primitoare. Abia aşteptam să revenim".

Festivalul aduce sume importante în economia locală din Cluj. Potrivit organizatorilor - anul trecut - ar fi fost vorba de 45 milioane de euro - cu aproape 30 de milioane mai mult decât la prima ediţie.

Acest investitor - de pildă - şi-a deschis o cafenea de după prima ediţie UNTOLD iar festivalul l-a ajutat să îşi crească mult clienteala. Acum are restaurante în toate oraşele mari din ţară.

Evenimentul rotunjeşte în fiecare an şi veniturile taximetriştilor din Cluj - care rămân şi cu multe amintiri. "După ce începe Untold se schimbă fusul orar, se lucrează noaptea şi ziua mai puţin. Poţi să faci undeva la 30-40 de curse într-un schimb de 8 ore. Încasările sunt mai mari, depăşeşte Revelionul sau Crăciunul”, spune un şofer de taxi.

Cât ţine festivalul şi hotelurile se bucura de încasări. 35 la sută dintre camerele de hotel din Cluj sunt rezervate cu un an înainte iar 50 la sută se ocupă în momentul în care organizatorii anunţa perioada în care va avea loc festivalul. Alte 10 procente sunt ocupate când se anunţă primii artişti.

Edy Chereji, Director Comunicare şi Marketing Untold: „Anul acesta va fi cea mai spectaculoasă ediţie, line-up de poveste, artişti pentru prima dată în România, artişti care revin să celebreze cu noi, David Guetta sau Martin garrix cel mai bun DJ din lume."

UNTOLD va avea loc între 1 şi 4 august.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Untold şi Neversea, într-un top internaţional al festivalurilor. Pe ce loc sunt
Primele 15.000 de abonamente pentru Untold 2019, vândute în mai puţin de trei minute
Organizatorii au stabilit data UNTOLD 2019. Filmul oficial al festivalului: Aftermovie Untold 2018
VIDEO PROTVPLUS.RO