Prima-femeie jurat de la "MasterChef". Cum a ajuns Patrizia Paglieri un miracol al bucatariei italiene in Romania

×
Codul embed a fost copiat

A adus farmecul Italiei in Romania odata cu preparatele sale traditionale, din zona Liguriei. Este considerata un guru al gastronomiei italiene si este alintata Liza Minelli.

Este vorba despre Chef Patrizia Paglieri din juriul "Masterchef". O femeie cu o viata de film, care a strans in jurul ei, la masa, cei mai bogati oameni de afaceri ai Romaniei, fete regesti, cantareti si mari actori de la Hollywood. Ora pranzului intr-unul dintre cele mai cautate restaurante italienesti din centrul Bucurestiul. Chef Patrizia tocmai le serveste angajatilor o mustruluiala cu note picante.

Patrizia este perfectionista si extrem de ordonata. Stilul calduros, traditional, a facut ca in jurul sau sa se adune clienti pe care s-ar bate orice restaurant de lux: miliardari, politicieni, vedete. Mai toti au cunoscut-o chiar la ea acasa. Inca de la sfarsitul anilor '90, faceau zilnic cei 20 de kilometri care leaga Bucuresti de Buftea pentru o masa delicioasa, in cadru intim.

Locuinta familiei Paglieri devenise, practic, un punct de reper pentru expati si pentru lumea buna a Capitalei. Iar faima Patriziei avea sa creasca: in trecere prin Romania, au vizitat-o Luciano Pavarotti, Demis Roussos, Donald Sutherland, Armand Asante si Andy Garcia. De el o leaga mai multe amintiri.

"Mama ii facea mereu muschi de vita argentino cu sos de ciuperci sau sos de trufe, paste. A intrat in bucatarie si a zis: Hello mama. Si eu i-am zis mamei ca cine e ca parca-l cunosc. Si s-a asezat aici la masa", povesteste ea.

Citește și
MasterChef
Ice Bucket Challenge stil "MasterChef". Adrian Hadean, Florin Scripca si Patrizia Paglieri au acceptat provocarea momentului
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

"Ce mi-am dorit mereu in viata mea sa fac oamenii fericiti la masa, sa plece lumea de la mine fericita", spune Patrizia.

E o lectie pe care a invatat-o de la mama si de la bunica sa. A avut norocul sa stea in bucatarie cot la cot cu cele doua, in restaurantul familiei sale, din San Remo. Organizatorii celebrului festival international le-au propus sa gateasca pentru Giani Morandi, Joe Cocker sau Liza Minelli. Apropo de Liza: asa e alintata Patrizia. Iar oamenii o opresc pe strada pentru autografe.

Patrizia nu e Liza Minelli, insa un scenarist bun ar da lovitura cu un film inspirat din viata ei. S-a nascut in Bahamas, intr-o familie de italieni. Tatal, sef de cazinou, si-a luat sotia si copiii dupa el, pe unde a mers. Inclusiv in Romania.

In 1992, familia Paglieri cumpara o casuta de chirpici in Buftea. Sunt cativa ani de care Patrizia - la acea vreme divortata si cu un copilas de crescut - isi va aduce aminte mereu.

"Sase luni am mancat rosii cu branza de capra de la vecina si am baut vin varsat. Singurul catre trebuia sa nu sufere era Francesco si cumparam pentru el sucuri dar eu chiar m-am chinuit", povesteste Patrizia.

Abia in 1999, au deschis un restaurant italienesc in sufragerie. Cu micutul Francesco in brate, Patrizia si mama ei gateau tot felul de paste de casa, specialitati cu fructe de mare si peste. "Francesco gateste mai bine ca mine, a crescut in bucatarie. Cand era micut, ii era frica sa stea in camera, singur, si venea jos si statea pana la 11, pana cand pica jos. Punea un covoras si adormea acolo. Si a invatat."

Dupa 15 ani de munca, Patrizia e vazuta, in Romania, ca un miracol al bucatariei italiene. Pasiunea si talentul sau au adus-o in juriul "MasterChef". "Cu MasterChef cunosc sute de persoane in fiecare zi si retete, preparate, mi se pare ceva halucinant de frumos. Uite, mai bine MasterChef decat gaseam un sot. Macar anul acesta a iesit ceva, e un an norocos."

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Noii jurati
Noii jurati "MasterChef" dezvaluie retetele care i-ar impresiona cel mai mult la preselectii

Competitia este cu adevarat delicioasa. Cel mai tare show culinar al momentului - "MasterChef" se intoarce din 15 septembrie la ProTV, cu o noua reteta a succesului.

Ice Bucket Challenge stil
Ice Bucket Challenge stil "MasterChef". Adrian Hadean, Florin Scripca si Patrizia Paglieri au acceptat provocarea momentului

Juratii "MasterChef" au acceptat cea mai mare provocare a momentului, iar totul a fost facut pe masura statutului de Chef: pe acoperisul uneia din cele mai inalte cladiri, in timp ce gateau.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.