"Despre oameni si melci", filmul romanesc cu numar record de spectatori in ultimii 10 ani
De vineri, in cinematografele din toata tara, s-a dat o lupta acerba, intre masinile ARO si melci.
Comedia lui Tudor Giurgiu "Despre oameni si melci", inspirata din viata reala, a reusit sa atinga cifre record pentru un film romanesc in ultimul deceniu.
Conform unui comunicat oficial "Despre oameni si melci a inregistrat, de la data lansarii filmului la TIFF pina in prezent, un numar de 19.612 spectatori.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Din totalul de 19.612 spectatori, avanpremierele si spectacolele din primul weekend ale filmului au insumat o cifra record de spectatori: 13.929 spectatori.
Performanta filmului din premiul week-end de exploatare aseaza Despre oameni si melci pe locul 1 in topul premierelor de film romanesc din ultimii 10 ani, depasind rezultatele filmelor 4 luni, 3 saptamini si 2 zile – 10.851 spectatori si Eu cind vreau sa fluier, fluier – 7.013 spectatori."
Vorbim despre un lung metraj, semnat de Tudor Giurgiu, care trateaza un episod adevarat, al uzinelor din Campulung.
Regizorul, a reusit sa aduca, pe acelasi platou de filmare, actori cu greutate, din generatia veche, dar si tineri in mare voga.
Premiera filmului: "Despre oameni si melci", a avut loc vineri la CinemaPro.
Devotamentul angajatilor fata de firma nu s-a nascut in mediul privat, ci intr-o fosta uzina comunista. In timp ce sefii fabricii ARO comtemplau resemnati falimentul, muncitorii isi aruncau in joc cea mai pretioasa resursa.
Pana aici, "Despre oameni si melci" reproduce un episod autentic - a fost stirea momentului, in noiembrie 2002.
Sindicalistii si-au facut si calcule: daca o mie de oameni vor dona 7 zile din 7, in zece luni vor strange 1700 de miliarde de lei. Cu acesti bani pot acoperi datoriile uzinei, pot cumpara licenta pentru un motor nou, iar alte 300 de miliarde vor fi impartite intre donatori."
Sincer, care a fost ultima comedie turnata la noi si inspirata din viata noastra, la care sa radeti minute in sir? Daca raspunsul este "Brigada Diverse"... inseamna ca a trecut prea mult timp! E cazul sa faceti un upgrade la umorul de lung metraj chiar din acest weekend. Pe marile ecrane din 22 de orase se proiecteaza dovada spumoasa ca... atunci cand se trezeste sarac in resurse, romanul devine brusc bogat in idei originale."
Planul maret starneste, in film, momente de haz delirant. Cum ar fi cand un muncitor isi refuza nevasta in mod repetat pe motiv ca se pastreaza "pentru export".
"Despre Oameni si Melci" poate fi vazut in 40 de cinematografe din tara.
Dar ce premiera de gala atipica avem aici! Actorii n-au venit cu limuzina, ci intr-un Aro, iar pe covorul rosu se taraste pe burta ...un fel de melc. Filmul "Despre oameni si meci", e o poveste romaneasca, de rasu-plansu, zic eu, pornita dintr-o stire de-a noastra, Andreea, din urma cu 10 ani, cand muncitorii de la Aro s-au gandit sa doneze...material pentru urmasi, numai sa salveze uzina.
Actorii Andi Vasluianu, Monica Barladeanu, dar si Dorel Visan si Valeria Seciu, in regia lui Tudor Giurgiu, refac istoria in "Despre oameni si melci", cu umor, dar si cu realism, cu incarcatura emotionala, cu scene de amor, cu de toate.
Foarte important, e un film romanesc ce va putea fi vazut in toate colturile tarii, chiar si unde nu sunt cinematografe, tot va ajunge cumva pelicula.