Meshuggah, un nume iconic al scenei metal internaționale, vine la ARTmania Festival 2022
Meshuggah, un nume iconic și „genre defining” al scenei metal internaționale, una dintre zece cele mai importante formații de hard rock și heavy metal, potrivit „Rolling Stone” magazine, intră în line-up-ul ARTmania Festival 2022.
Astfel, suedezii revin cu un show exploziv la zece ani de la primul lor concert din România.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Meshuggah completează line-up-ul ARTmania Festival, urcând pe scenă alături de (în ordine alfabetică): Cult of Luna, Leprous, Mercyful Fate, My Dying Bride, Pain of Salvation, Transatlantic, Testament, The Pineapple Thief, The Vintage Caravan - completate de românii de la Bucovina, Dordeduh și Taine.
Cea de-a 15-a ediție a Festivalului ARTmania de la Sibiu va avea loc între 22-24 iulie 2022, abonamentele fiind deja disponibile pe artmaniafestival.ro, eventim.ro și iabilet.ro.
Toate abonamentele achiziționate pentru festivalul ARTmania în perioada 2019-2021 rămân valabile pentru ediția din 2022 a acestui eveniment, fără modificări suplimentare de cost.
Meshuggah (SE), provenit din „meshuge” – „nebun” sau „lipsit de sens”, și-au început călătoria în 1987 în Umeå, Suedia.
Trupa a luat cu asalt lumea muzicală încă de la EP-ul de debut (1989), care a fost sold out, și a atras imediat atenția prin compozițiile poliritmice complexe, timbrul sonic inconfundabil și mixul neobișnuit de genuri care îmbină elemente de math rock sau tech death și le combină cu ritmuri de free jazz și cu duritatea thrash metal-ului.
Pentru Meshuggah, adevărata faimă a venit însă cu „Destroy, Erase, Improve” (1995) și „Chaosphere” (1998), albume care au propulsat formația în circuitul marilor turnee internaționale, urmând ca „Nothing” (2002) să se vândă în peste 110.000 de copii numai în S.U.A. Cu fiecare material lansat trupa a reușit să surprindă fanii și critica muzicală deopotrivă.
„Catch Thirtythree” (2005) a uimit audiența cu melodiile ce formează o “uni-piesă” în sine, care-ți solicită concentrarea, răbdarea și atenția la detaliu timp de 47 de minute, în timp ce „Koloss” (2012) a ajuns în top 20 în topul Billboard 200, iar „The Violent Sleep of Reason” (2016) a repetat această performanță.
Iar dacă pentru multe alte trupe pandemia nu doar că a dat lucrurile peste cap, dar a și frânt inspirația și energia creativă, suedezii de la Meshuggah au transformat această perioadă nefastă într-o ocazie bună pentru reflecție, timpul lipsit de concerte permițându-le să se relaxeze și să se concentreze doar asupra muzicii.
De-a lungul celor 25 de ani de carieră și 8 albume lansate, Meshuggah a reușit să-și pună amprenta prin crearea propriului stil muzical progresiv, subgen cunoscut acum sub numele de „djent”. Iar de la primul album lansat, trupa a inclus un membru care avea să o acompanieze de-a lungul întregii aventuri muzicale: pe Tomas Haake, catalogat drept unul dintre cei mai buni tobari ai tuturor timpurilor (top 100 toboșari ai tuturor timpurilor potrivit „Rolling Stone” Magazine).
Abonamentele pentru ediția aniversară a Festivalului ARTmania sunt în vânzare pe website-ul oficial ( www.artmaniafestival.ro ), eventim.ro și iabilet.ro la prețul de 450 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului.
Despre ARTmania Festival:
ARTmania Festival, primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă și divertisment („entertainment”), este o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock.
De-a lungul edițiilor sale, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Însă, ARTmania Festival nu înseamnă doar concerte ale unor mari formații internaționale și locale. Muzica este componenta de bază de la care a pornit totul, însă, reprezintă doar o parte din experiența pe care festivalul a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.
Încă de la începuturi, ARTmania a fost gândită ca o platformă culturală menită să ofere publicului cât mai multe evenimente și moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum: concerte, expoziții, lansări de carte sau proiecții de film. Acest spațiu comun de întâlnire al artiștilor și publicului la nivelul sunetului, culorilor, imaginilor sau literelor, găzduit de Piață și de cetatea medievală, creează spațiul de poveste și magia care reprezintă, în esență, spiritului festivalului.
Fiind cel mai longeviv și mare festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei.
ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența edițiilor anterioare, când pe scena festivalului au urcat o serie de trupe importante, de la Steven Wilson, Serj Tankian și Devin Townsend, la Dream Theater, Opeth, Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, Apocalyptica, HIM, Gathering, The Sisters of Mercy, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall sau Deine Lakaien, printre mulți alții.