Expozitia "The Human Body" s-a terminat. Ce record a atins cea mai controversata prezentare din lume
Expozitia ''The Human Body" a ajuns duminica la final.
Aproape 90 de mii de romani au fost martorii acestui experiment inedit, care peste tot in lume a starnit controverse.
Chiar si pe ultima suta de metri au fost multi curiosi, dornici sa vada cele 200 de trupuri si organe conservate in silicon.
Alegeri 2024
10:11
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
Din Bucuresti, exponatele vor pleaca la un alt muzeu din Europa.
Cele 200 de exponate printre care si corpuri umane reale au fost supuse procedeului de plastinatie, adica tratarea tesutului uman cu cauciuc siliconic lichid. O tehnica extrem de ingenioasa care permite prezentarea corpului in toata complexitatea lui: de la sistemul osos si muscular pana la cel nervos, difestiv sau cardiovascular.
Practic ne imaginam ca rasfoim un atlas de anatomie tridimensional. Trupul este prezentat in detaliu, astfel incat sa intelegem ca fiecare os este esential pentru ca aceasta masinarie perfecta,sa functioneze. Vlad este elev in clasa a 12 si a venit din Valcea sa vada prezentarea.
"Fiecare copil invata din lecturi sau altceva dar una e cand vezi pe viu, chiar citeam aici despre cancerul la ficat si cred ca multi ar vrea sa vada cum arata defapt nu doar din auzite", spune Vlad.
Altii ar vrea probabil sa afle ca daca toti muschii s-ar contracta in acelasi timp am putea ridica o greutate de 25 de tone sau ca lungimea capilarelor sistemului nervos au 161 de milioane de km, suficient cat sa inconjoare de 4 ori globul pamantesc.
Costel de pilda este instructor de fitness si vrea sa inteleaga mai bine rolul muschilor.
"Lucrez cu persoane care au activitati sportive si sunt sportivi de performanta si au nevoie sa inteleaga miscarile iar pentru asta trebie sa stiu ce muschi antrenam, cum sa-i antrenam si de ce sa-si antrenam", spune Costel, instructor de fitness.
Aceste olandeze, venite in vizita in Romania nu se mai dezlipeau de vitrine. Mai ales Cintia, studenta la medicina.
"Arata bine, arata mai bine decat atunci cand avem ore...este mai curat."
"Este impresionant, este diferit fata de ce vezi in muzee obisnuite."
"A fost de mare succes. S-au inregistrat peste 86 de mii de vizitatori ceea ce este un record pentru aceasta insitutie", a declarat Dumitru Murariu, directorul Muzeului Girgore Antipa.
Inedita prezentare a fascinat peste 20 de milioane de vizitatori din toata lumea insa a starnit si multe controverse. O asociatie crestina din Romania de pilda sustine ca trupurile sunt ale unor detinuti chinezi.