Cum au fost creați dragonii din Game of Thrones


Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Miercuri 30 August 2017 08:22
Categorie: Stiri Mondene

De la păsări vii sau disecate, până la avioane comerciale - iată sursele de inspiraţie pentru dragonii din "Game of Thrones - Urzeala Tronurilor".

Aceştia au crescut de la sezon la sezon, şi, odată cu înaintarea lor în vârstă, s-a complicat şi munca celor care le dau viaţă.

Nu mai puţin de 27 de companii specializate în efecte vizuale lucrează la acest serial, care are bugete de 6 până la 10 milioane de dolari pe episod.

În lumea fantastică a serialului "Urzeala Tronurilor", dragonii care aruncă flăcări sunt cea mai sofisticată armă. A fost nevoie de o armată pentru a-i crea, iar munca specialiştilor în efecte vizuale a evoluat odată cu dragonii. Fiind vorba de animale fantastice, artiştii au luat că punct de reper felul în care arată şi se mişcă vulturii şi liliecii.

Thilo Kuther, preşedintele Pixomodo:"Odată ce animalele cresc, echilibrul, structura muşchilor şi felul în care se ridică în aer se schimbă, totul devine mult mai complicat decât atunci când ai un animal mic care sare câţiva metri."

Pixomondo s-a alăturat echipei în sezonul al II-lea şi e doar una dintre cele 27 de companii specializate în efecte vizuale, care lucrează la serial. Misiunea lor a fost să "crească" dragonii, pe măsură ce înainta intrigă serialului.

Thilo Kuther, preşedintele Pixomodo: "S-au dus la magazin şi au disecat un pui, ca să afle care trebuie să fie structura muşchilor."

Pentru sezonul şapte, una dintre sursele de inspiraţie pentru realizarea dragonilor a fost chiar un Boeing 747.

Deşi fiecare episod arată mai degrabă că un blockbuster, filmările se desfăşoară după programul unui serial obişnuit. Pentru cei care se ocupă de efectele vizuale, asta înseamnă muncă multă şi termene strânse.

Finalul sezonului 7 a fost urmărit de 16 milioane 500 de mii de oameni numai în Statele Unite, depăşind premiile MTV şi discursul lui Donald Trump despre războiul din Afganistan.

VIDEO PROTVPLUS.RO