Crăciun 2020. Care sunt tendințele de anul acesta pentru brazii de Crăciun

Ultima actualizare: 09-11-2020 09:37

Deşi este abia noiembrie, londonezii ne prezintă ce fel de pomi și podoabe de Crăciun se "poartă" anul acesta.

În "tendințe" sunt brazii neconvenționali, iar ornamentele supradimensionate și cele care simbolizează micile bucurii ale vieţii dau tonul acestor sărbători de iarnă, spun designerii britanici.

Iată un brad pe care nu-l puteți ignora, dacă îl vedeţi într-un magazin. Inspirat din mișcarea Art Nouveau de acum un secol, pomul este decorat cu păuni și lebede negre, atent aranjate pe cetinile aurii.

Jason Billings-Cray: "Are un aspect contemporan, dar plin de strălucire. Așa că, se va potrivi de minune în multe apartamente moderne, unde, în acest Crăciun, proprietarii pun accent pe lux."

În schimb, un alt magazin londonez vine cu o propunere diametral opusă. După părerea lor, bradul de Crăciun de anul acesta trebuie să fie în culori tari, care la prima vedere ar putea părea un kitsch.

Eleanor Gregory, Selfridges: "Cred că e deja o tendinţă în ultimii doi-trei ani, care se concentrează pe amestecul de culori în ceea ce priveşte decoraţiunile. Nu se bazează neapărat pe o paletă de două sau trei culori - roşu, verde şi auriu - nuanţe pe care le vezi de obicei într-un brad tradiţional de Crăciun, dar totodată are tot felul de ornamente care simbolizează diverse hobby-uri sau mici plăceri ale vieţîi, cum ar fi aceste pungi cu floricele de porumb sau acele mini-brioşe. "

Sărbătorile când pomul era încărcat cu o mulţime de globuri strălucitoare nu sunt, aşadar, de domeniul trecutului. În plus, în acest sezon, se poartă şi decoraţiunile supradimensionale.

Jessica Hurrell, blogger, Gold is a Neutral: "Am văzut o tendinţă tot mai accentuată de a pune în bradul de Crăciun obiecte care în mod normal nu au ce să caute acolo. În faţa bradului puteţi aşeza globuri foarte mari, cerbi sau orice alt obiect care s-ar potrivi temei pe care v-aţi ales-o, dar în mijlocul lor să aveţi decoraţiuni de dimensiuni mari. În brad mai puteţi pune şi pene care ies în evidenţă. "

Dar un brad de Crăciun "la modă" costă. În acest magazin, de exemplu, cea mai ieftină decoraţiune se vinde cu 6 lire. Cei care vor să aibă un pom nou-nouţ, cu ornamente în tendinţe, trebuie să scoată din buzunar în jur de 1000 de lire sterline.

Comerţul cu amănuntul a fost puternic lovit de pandemie. Până la începutul lunii decembrie, Regatul Unit este în carantină naţională, ceea ce înseamnă că toate magazinele considerate neesenţiale sunt închise. Însă comercianți îi aşteaptă pe britanici în magazinele online.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO