CNA a retras toate licentele Radio Guerrilla. Postul de radio se va inchide

Ultimul update: Duminica 22 Septembrie 2013 07:03
Data publicarii: Joi 19 Septembrie 2013 14:53
Categorie: Entertainment
microfon

Consiliul National al Audiovizualului a decis, in sedinta de joi, sa retraga toate licentele audiovizuale ale Radio Guerrilla, detinute de Realitatea Media SA, ceea ce implica faptul ca postul de radio trebuie sa se inchida oficial.

Membrii CNA nu au precizat oficial care este data exacta de la care Radio Guerrilla trebuie sa inceteze emisia. Insa, in mod obisnuit, deciziile luate de CNA trebuie puse in aplicare din momentul in care radiodifuzorul - in cazul de fata Realitatea Media SA - primeste oficial documentul prin care este informat de hotararea luata de Consiliu.

Astfel, conform Mediafax, este de asteptat ca decizia CNA privind retragerea licentelor Radio Guerrilla sa ajunga la Realitatea Media SA cel mai probabil vineri.

Decizia de retragere a licentelor Radio Guerrilla a fost aplicata la propunerea lui Valentin Jucan, membru al CNA, in baza articolului 56 din Legea audiovizualului, potrivit caruia "(1) Licenta audiovizuala analogica sau digitala poate fi cedata catre un tert numai cu acordul Consiliului, nu mai devreme de un an de la data intrarii in difuzare, cu asumarea de catre noul titular a tuturor obligatiilor decurgand din licenta si cu prezentarea certificatelor fiscale din care sa rezulte ca la data solicitarii acordului Consiliului pentru cedarea licentei nici societatea titulara cedenta a licentei si nici societatea cesionara nu inregistreaza obligatii restante la bugetul de stat", si a articolului 57, alineatul 1, literele c si d din Lege - "Licenta audiovizuala analogica se retrage de Consiliu in urmatoarele situatii: "ca urmare a incalcarii normelor privind regimul proprietatii in audiovizual, prevazute la art. 46, si a nerespectarii dispozitiilor art. 56".

Decizia a fost luata cu sapte voturi "pentru" (Valentin Jucan, Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu si Cristina Trepcea) si trei voturi "impotriva" (Lorand Turos, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea).

Decizia vizeaza toate cele 24 de licente audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licente terestre si o licenta de satelit) pe care Realitatea Media SA le detine.

Licentele terestre ale Radio Guerrilla sunt in Bucuresti, Baia Mare, Braila, Cernavoda, Cluj, Comanesti, Constanta, Craiova, Darabani, Focsani, Iasi, Oltenita, Petrosani, Piatra Neamt, Ramnicu Valcea, Sighisoara, Sulina, Targu Mures, Targoviste, Timisoara, Tulcea, Vaslui si Zalau.

Decizia a fost luata de CNA dupa ce, pe 16 septembrie, societatea Realitatea Media SA, aflata in insolventa, a anuntat ca va vinde la licitatie, prin administratorul sau judiciar, HM Expert IPURL, licentele audiovizuale ale postului Radio Guerrilla. Potrivit unor anunturi postate luni pe site-ul HM Expert IPURL, licitatiile se vor desfasura saptamanal, in fiecare zi de luni, de la ora 13.00, la sediul administratorului judiciar.

Astfel, in sedinta precedenta a CNA, din 17 septembrie, CNA a anuntat ca vanzarea la licitatie a licentelor audiovizuale ale Radio Guerrilla este ilegala, precizand ca aceste licente vor fi retrase de Consiliu in cazul in care ele vor fi tranzactionate prin licitatie. In aceeasi zi, anunturile de scoatere la licitatie a licentelor Radio Guerrilla au fost eliminate de pe site-ul administratorului judiciar al Realitatea Media, HM Expert IPURL.

Cu toate acestea, in sedinta de joi, CNA a reluat discutiile si a retras licentele Radio Guerrilla.

Si Laura Georgescu, presedintele CNA, a facut joi o propunere de retragere a licentelor Radio Guerrilla, pe care ulterior insa si-a retras-o si a sustinut propunerea facuta de Valentin Jucan.

La sedinta CNA de joi au participat Mihaela Hamza, reprezentantul administratorului judiciar al Realitatea Media, HM Expert IPURL, Andrei Taru, avocatul Realitatea Media SA, Mura Franculescu, directorul executiv al Realitatea Media, Liviu Mihaiu si Mihai Dobrovolschi, realizatori la Radio Guerrilla.

Citeste si:

Povestea vedetei care la doar 23 de ani si-a facut deja 19 operatii estetice. Vezi cum a ajuns sa arate acum - FOTO

Fara urma de grasime pe corp, dar totusi criticata. Jessie J, asemanata cu un barbat atunci cand e imbracata doar in costum de baie - FOTO

microfon Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Mediafax

CNA a retras licenta pentru difuzare prin cablu a postului Nasul TV
CNA a retras licenta pentru difuzare prin cablu a postului Nasul TV
Cablistii din Rep. Moldova, obligati sa difuzeze TVR;cablistii romani trebuie sa transmita Moldova 1
Cablistii din Rep. Moldova, obligati sa difuzeze TVR;cablistii romani trebuie sa transmita Moldova 1
CNA a retras licenta Money.ro TV. Televiziunea lui Sorin Freciu se inchide oficial
CNA a retras licenta Money.ro TV. Televiziunea lui Sorin Freciu se inchide oficial
VIDEO PROTVPLUS.RO
mancare Oscar
Mâncare inspirată dintr-un film celebru la Balul Oscarurilor: "Pentru prima dată”
Trupa românească ”de rock’n’roll” The Sonic Taste a lansat prima piesă și primul videoclip
Moment impresionant la ”Românii au talent”. ”Niciun om nu trebuie judecat după aparenţe”
”Gazați-o, culcați-o la pământ! Încătușați-o!”. Reacții uluitoare la ”Românii au talent”
Scandal la Oscaruri. Cineaștii condamnă excluderea a 5 categorii importante
Scrisoarea lui Kamara pentru băiețelul său bolnav. Ce reacție a avut fosta soție
autocar Visuri la cheie
Cine va prezenta cel de-al 6-lea sezon al emisiunii ”Visuri la cheie”
Gwyneth Paltrow vrea să dea unui gândac numele unui fost iubit
Topul celor mai bine îmbrăcate vedete, realizat de revista People
Valentine's Day: cadouri de 8.000 de dolari. Se poate plăti și cu Bitcoin
VIDEO. Disney a lansat primul trailer pentru ”Frozen 2”. Când apare în cinematografe
Fotografia care putea să-i aducă sfârșitul unui rapper. S-au tras 10 focuri de armă