CNA a retras toate licentele Radio Guerrilla. Postul de radio se va inchide

19-09-2013 14:53


microfon

Consiliul National al Audiovizualului a decis, in sedinta de joi, sa retraga toate licentele audiovizuale ale Radio Guerrilla, detinute de Realitatea Media SA, ceea ce implica faptul ca postul de radio trebuie sa se inchida oficial.

Membrii CNA nu au precizat oficial care este data exacta de la care Radio Guerrilla trebuie sa inceteze emisia. Insa, in mod obisnuit, deciziile luate de CNA trebuie puse in aplicare din momentul in care radiodifuzorul - in cazul de fata Realitatea Media SA - primeste oficial documentul prin care este informat de hotararea luata de Consiliu.

Astfel, conform Mediafax, este de asteptat ca decizia CNA privind retragerea licentelor Radio Guerrilla sa ajunga la Realitatea Media SA cel mai probabil vineri.

Decizia de retragere a licentelor Radio Guerrilla a fost aplicata la propunerea lui Valentin Jucan, membru al CNA, in baza articolului 56 din Legea audiovizualului, potrivit caruia "(1) Licenta audiovizuala analogica sau digitala poate fi cedata catre un tert numai cu acordul Consiliului, nu mai devreme de un an de la data intrarii in difuzare, cu asumarea de catre noul titular a tuturor obligatiilor decurgand din licenta si cu prezentarea certificatelor fiscale din care sa rezulte ca la data solicitarii acordului Consiliului pentru cedarea licentei nici societatea titulara cedenta a licentei si nici societatea cesionara nu inregistreaza obligatii restante la bugetul de stat", si a articolului 57, alineatul 1, literele c si d din Lege - "Licenta audiovizuala analogica se retrage de Consiliu in urmatoarele situatii: "ca urmare a incalcarii normelor privind regimul proprietatii in audiovizual, prevazute la art. 46, si a nerespectarii dispozitiilor art. 56".

Decizia a fost luata cu sapte voturi "pentru" (Valentin Jucan, Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu si Cristina Trepcea) si trei voturi "impotriva" (Lorand Turos, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea).

Decizia vizeaza toate cele 24 de licente audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licente terestre si o licenta de satelit) pe care Realitatea Media SA le detine.

Licentele terestre ale Radio Guerrilla sunt in Bucuresti, Baia Mare, Braila, Cernavoda, Cluj, Comanesti, Constanta, Craiova, Darabani, Focsani, Iasi, Oltenita, Petrosani, Piatra Neamt, Ramnicu Valcea, Sighisoara, Sulina, Targu Mures, Targoviste, Timisoara, Tulcea, Vaslui si Zalau.

Decizia a fost luata de CNA dupa ce, pe 16 septembrie, societatea Realitatea Media SA, aflata in insolventa, a anuntat ca va vinde la licitatie, prin administratorul sau judiciar, HM Expert IPURL, licentele audiovizuale ale postului Radio Guerrilla. Potrivit unor anunturi postate luni pe site-ul HM Expert IPURL, licitatiile se vor desfasura saptamanal, in fiecare zi de luni, de la ora 13.00, la sediul administratorului judiciar.

Astfel, in sedinta precedenta a CNA, din 17 septembrie, CNA a anuntat ca vanzarea la licitatie a licentelor audiovizuale ale Radio Guerrilla este ilegala, precizand ca aceste licente vor fi retrase de Consiliu in cazul in care ele vor fi tranzactionate prin licitatie. In aceeasi zi, anunturile de scoatere la licitatie a licentelor Radio Guerrilla au fost eliminate de pe site-ul administratorului judiciar al Realitatea Media, HM Expert IPURL.

Cu toate acestea, in sedinta de joi, CNA a reluat discutiile si a retras licentele Radio Guerrilla.

Si Laura Georgescu, presedintele CNA, a facut joi o propunere de retragere a licentelor Radio Guerrilla, pe care ulterior insa si-a retras-o si a sustinut propunerea facuta de Valentin Jucan.

La sedinta CNA de joi au participat Mihaela Hamza, reprezentantul administratorului judiciar al Realitatea Media, HM Expert IPURL, Andrei Taru, avocatul Realitatea Media SA, Mura Franculescu, directorul executiv al Realitatea Media, Liviu Mihaiu si Mihai Dobrovolschi, realizatori la Radio Guerrilla.

Citeste si:

Povestea vedetei care la doar 23 de ani si-a facut deja 19 operatii estetice. Vezi cum a ajuns sa arate acum - FOTO

Fara urma de grasime pe corp, dar totusi criticata. Jessie J, asemanata cu un barbat atunci cand e imbracata doar in costum de baie - FOTO

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO