Un rocker argentinian care a ars-o de vie pe sotia lui, condamnat la inchisoare pe viata


Ultimul update: Duminica 22 Septembrie 2013 07:03
Data publicarii: Joi 19 Septembrie 2013 14:38
Categorie: Stiri Mondene
Eduardo Vasque

Rockerul argentinian Eduardo Vasquez, care a ars-o de vie pe sotia lui, a fost condamnat, miercuri, la inchisoare pe viata de justitia din tara sa.

Pe 21 februarie 2010, in timpul unei dispute conjugale, tobosarul Eduardo Vasquez, in varsta de 38 de ani, a stropit-o pe sotia sa cu alcool si apoi a aprins o bricheta.

Sotia sa, Wanda Taddei, a murit in ziua urmatoare la spital, la varsta de 29 de ani.

Curtea de Casatie din Argentina a decis miercuri sa sporeasca pedeapsa initiala de 18 ani de inchisoare pe care Eduardo Vasquez o primise in prima instanta, alegand sa nu retina nicio circumstanta atenuanta.

In decembrie 2004, rockerul a fost considerat drept unul dintre vinovatii pentru incendiul produs in sala de concerte Republica Cromagnon din Buenos Aires - care a provocat moartea a 194 de persoane si ranirea a peste 1.000 de oameni -, in timpul unui concert sustinut de trupa sa Callejeros.

Dupa acel incident, Eduardo Vasquez a primit o condamnare de sase ani de inchisoare. Liderul trupei si organizatorul concertului au fost si ei sanctionati, primind pedepse de sapte ani, respectiv zece ani de inchisoare.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO