Cluburile nu sunt singura optiune pentru o seara de week-end. Sute de bucuresteni se "distreaza" cu o carte in mana, vinerea


Ultimul update: Luni 29 August 2016 07:30
Data publicarii: Vineri 26 August 2016 14:08
Categorie: Stiri Sociale

Cluburile sau cafenelele nu reprezinta singura optiune pentru o seara de week-end!

Peste 300 de bucuresteni au ales sa schimbe muzica rock sau house cu cea clasica si sa se distreze... cu cartea in mana.

S-au intalnit pe terasa unei cladiri din inima Capitalei, unde au citit poezii contemporane si s-au bucurat de o atmosfera... poetica!

Vers cu vers, pe un bloc de pe Bulevardul Magheru din Bucuresti, a prins contur o alta lume: cea a tinerilor care iubesc poezia.

Organizatorul, cu un borcan mare plin cu pagini de poezii: "Cine vrea sa citeasca poezie? Veniti sa luati de aici poezii."

Tanara: "Este un alt mod de a te distra si ma bucur enorm ca vad atata lume frumoasa si imi da aripi sa cred ca copilul meu va creste intr-o alta societate."

Poemele rostite la inaltime au rimat cum nu se poate mai bine cu acordurile muzicii clasice.

Scriitoarea Svetlana Carstean a fost printre cei care si-au recitat propriile poeme.

Svetlana Carstean, poeta: "Bucurestiul este un oras foarte viu, in care se intampla foarte multe lucruri. Publicul trebuie sa isi dea seama ca sunt multe locuri si intamplari cu care se poate identifica."

Organizatorii evenimentului si-au propus sa aduca poezia contemporana mai aproape de bucuresteni.

Edmond Niculusca, Presedinte ARCEN: "Cum poate fi citita mai bine poezia decat sub cerul tragic al lunii. Suntem aici pe bd. Magheru, in dreapta avem un bulevard modernist, iar in stanga orasul interbelic."

Proiectul, botezat "21 de Nocturne", se desfasoara vinerea, de doua ori pe luna, pana la mijlocul lui septembrie, iar intrarea este libera.

Tags: poezii, poeme,

VIDEO PROTVPLUS.RO