"30 de povestiri adevarate". Jurnalista Liliana Nicolae isi lanseaza a doua carte de reportaje si "stiri povestite"

Ultima actualizare: 10-11-2016 07:16
Jurnalista Liliana Nicolae

Jurnalista Liliana Nicolae, cu o experienta de peste 25 de ani in mass-media, isi lanseaza cea de a doua carte din cariera sa, "30 de povestiri adevarate", aparuta la Editura Casa de Pariuri Literare.

Lansarea va avea loc sambata, 12 noiembrie, ora 15.00, la Libraria Carturesti Verona, dar si la Targul Gaudeamus, pe 19 noiembrie, la ora 14.00, la standul editurii.

Este a doua carte de reportaje publicata de Liliana, dupa cea din 2015, cu titlul "Locuri, oameni, povesti".

"30 de povestiri adevarate" inseamna 30 de reportaje care zabovesc asupra unui subiect, il intorc pe toate partile, il pun in context si-l prezinta din mai multe unghiuri.

"Sunt subiecte oricand de actualitate, care ne afecteaza viata la un moment dat, intr-o anumita masura. As putea sa spun ca reportajele din aceasta carte sunt stiri povestite. Ele merg mai departe si spun povestea din spatele unei stiri. O umanizeaza." - spune Liliana Nicolae.

Sanatatea, coruptia, migratia, copiii singuri, copiii exploatati, drepturile minoritatilor, comunismul – sunt doar cateva dintre subiectele abordate in aceasta carte.

De asemenea, nu lipsesc personajele cu povesti memorabile si oamenii pasionati de ceea ce fac, cu initiative care nu au cum sa ne lase indiferenti.

Unele reportaje au fost publicate in revista Dilema Veche sau sunt adaptari dupa documentare difuzate la Radio Europa FM si Radio Romania Actualitati.

Cateva cuvinte despre autor:

Liliana Nicolae a publicat in 2015 prima sa carte de reportaj Locuri, oameni, povesti (Editura Casa de Pariuri Literare).

Lucreaza in presa din 1990. A debutat la Giurgiu, in presa locala, iar din 1999 a fost redactor la BBC World Service, pana in 2008, la inchiderea sectiei in limba romana de la Bucuresti. A lucrat apoi la Radio Romania Actualitati, unde a realizat documentare si reportaje radio. Din 2007, scrie reportaje pentru Dilema veche, iar in prezent este producator la Radio Europa FM si preda reportajul radio la scoala de Studii Avansate in Jurnalism din Chisinau.

A transmis din Irak, Kosovo si Transnistria.

Reportajele sale au primit numeroase premii, printre care: Cel mai bun reportaj radio (acordat de Clubul Roman de Presa, 2003), „Reporter European” (acordat de Parlamentul European, 2008 si 2013), Cel mai bun articol de presa scrisa (Agentia RADOR, 2009), „Jurnalistul – actor social” (Uniunea Ziaristilor Profesionisti, 2010), precum si nominalizari la Festivalul international de documentare radio PRIX Europa (2010 si 2011).

@CristianMatei

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO