21 octombrie 2015, ziua in care ne-am intors in viitor. Ce gadgeturi prezise in "Back to the Future" exista in realitate

Dată publicare: 20-10-2015 19:02
Dată actualizare: 23-10-2015 07:05


back to the future

21 octombrie 2015. Aceasta este data la care personajele Marty McFly si Doc Brown calatoreau in viitor, in filmul “Back to the future II”, al doilea capitol dintr-o franciza care a cucerit generatii intregi de cinefili.

Timp de 100 de ani, productiile cinematografice au pavat modul in care societatea isi imagineaza viitorul. In acest an, pe 21 octombrie, milioane de cinefili inraiti sarbatoresc ziua in care ne-am intors in viitor. Seria cu Michael J. Fox si Christopher Lloyd, regizat de Robert Zemeckis, lansata in 1985, a fost un regal al profetiilor tehnologice.

De la masini zburatoare, gadget-uri care ne simplica viata sau realitate virtuala, “Back to the Future II” (1989) a prezis o serie inventii inedite. Dupa 26 de ani, o parte dintre ele exista in 2015, insa pentru altele mai avem de asteptat.

"Traim in lumea pe care ei au prezis-o, cu cateva exceptii. Acesta este viitorul imaginat de ei" a spus Jason Bradbury, prezentatorul emisiunii The Gadget Show, conform The Independent.

Pana si masina timpului cu care acestia calatoresc in viitor este realizata cat mai stiintific posibil. "Ei chiar au creat un model al unui reactor termonuclear, bazat pe cele mai bune teorii stiintifice existente in 1984" a mai spus acesta.

Bradbury este atat de pasionat, incat si-a cumparat modelul DeLorean (DMC 12) al masinii din film si a modificat-o, ca sa arate ca varianta vintage din film. Acum, are o masina aproape identica cu cea din film, inclusiv in interior si spune ca oamenii sunt fascinati cand o vad si vor sa isi faca selfie cu ea. Atunci cand atinge viteza de 88 mile la ora, cu care calatoreau in viitor, ecranele se deschid si straluceste ca si cum ai calatori prin timp. "Politistii ar ramane masca daca ar vedea de ce e capabila. Dar nu am mers cu ea pe strada decat o data".

Fascinatia pentru "Back to the Future" continua si dupa trei decenii. Iar unele dintre inventiile prezise de ei s-au adeverit sau vor deveni curand, realitate.


Inventiile prezise in Back to The Future II care exista sau ar putea exista in viitorul apropiat

1. Apelul video: In 1989, majoritatea oamenilor nu detinea nici macar telefon mobil, iar ideea de apel video era doar science-fiction. Dar, astazi, acesta a devenit unul dintre cele mai usoare moduri de comunicare cu cei aflati la distanta. Fie ca vorbim de aplicatii online ca Skype sau tehnologia 4G pe mobil, apelul video face parte din vietile noastre, asa cum au prezis cei din Back to the Future.


2. Realitatea virtuala: Nu suntem departe de momentul in care vom vorbi cu holograme. In film, copiii lu Marty pot sa foloseasca dispozitive wireless pentru a urmari televizorul sau a da telefoane. Microsoft are deja in plan sa lanseze ochelarii hologramici, cu care am reusit sa mai facem un “un pas in viitor”.

 

3. Masina zburatoare: din pacate, nu exista inca. Dar, la un moment, in film, unul dintre personaje remarca faptul ca masina zburatoare este electrica. Iar asta s-a inventat deja. Inginerii companiilor auto lucreaza acum la dezvoltarea masinilor care nu vor mai avea nevoie de sofer.

4. Hoverboard: Skateboardul care zboara era una dintre cele mai tari inventii din film pentru pustii din anii ’80. Ei bine, in 2015 Lexus a facut ca acest lucru sa devina real si a inventat primul skateboard care leviteaza la o distanta mica deasupra pamantului, si care contine magneti si conductori raciti cu nitrogen lichid. Din pacate, compania nu are de gand sa produca la scara larga placa, asa ca mai avem de asteptat pana cand va deveni un obiect comun in vietile noastre.

 

5. Pantofii care isi leaga singuri sireturile: De ce ne mai legam la sireturi in 2015? Una din predictiile filmului din 1989 era ca in 2015 nu vom mai avea nevoie sa ne legam sireturile, ci vor fi inventati pantofii care fac asta singuri. Din pacate, nimeni nu a reusit sa inventeze asa ceva, dar specialistii promit ca in viitor vom avea haine “smart”, cu gadgeturi. O bloggerita avangardista a reusit sa instaleze un sistem cu led-uri la gulerul unei rochii, care schimba culoarea.

 

Sursa: The Independent


VIDEO PROTVPLUS.RO