Posada Rock 2017, cel mai important festival concurs pentru underground-ul românesc. LIVE: Soen, Evergrey, Dirkschneider

07-08-2017 16:41

Posada Rock 2017

Festivalul POSADA ROCK 2017, organizat de Asociația Rock Culture, se va desfășura în perioada 1-3 septembrie 2017 pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel.

Cunoscutul festival din România va rămâne și în acest an o rampă de lansare pentru trupele rock tinere, păstrându-și și consolidându-și statutul de cel mai vechi și important festival concurs din țară.

De asemenea, publicul va avea parte de show-uri ale unor formații importante din muzica rock/metal de pe scena locală și internațională.

Recent, juriul format din Lenți Chiriac, Alex Revenco, Bogdan Prundeanu, Răzvan Brăileanu, Raul Ștefan și Bogdan Trîmbaciu a selectat următoarele formații pentru a cânta în FINALA de la Câmpulung Muscel:

Apa Sîmbetii (București)
Between Colors (București)
Crossbone (București)
Damage Case (București)
Divided By Perception (Cluj-Napoca)
GAV (Cluj-Napoca)
GUERRILLAS (Cluj-Napoca)
N.O.R. (Oradea)
StoneLight (București)
Within the Nova (Timișoara)

În consecință, PROGRAMUL COMPLET al celor trei zile de festival va fi următorul:

Vineri, 1 septembrie:

Concurs:

16:00 GUERRILLAS (Cluj-Napoca)
16:30 STONELIGHT (București)
17:00 DAMAGE CASE (București)
17:30 APA SÂMBETII (București)
18:00 BETWEEN COLORS (București)

Recitaluri:

19.00 – 20.00 GOTHIC
20.30 – 22.00 TAINE
22.30 – 24.00 EVERGREY

Sâmbătă, 2 septembrie:

Concurs:

16:00 N.O.R. (Oradea)
16:30 GAV (Cluj-Napoca)
17:00 DIVIDED BY PERCEPTION (Cluj-Napoca)
17:30 CROSSBONE (București)
18:00 WITHIN THE NOVA (Timișoara)

Recitaluri:

19.00 – 20.00 INVADER
20.30 – 22.00 KEMPES
22.30 – 24.00 DIRKSCHNEIDER

Duminică, 3 septembrie:

Gala laureaților:

16:00 Decernare premii
16:30 Recital locul III
17:00 Recital locul II
17:30 Recital locul I
18:00 Recital Marele Premiu

Recitaluri:

18.30 – 19.30 ARASHAI
20.00 – 21.30 FIREWIND
22.00 – 23.30 SOEN

La preselecția pentru concursul Posada Rock s-au înscris anul acesta 29 de formații, dintre care au fost selectate 10.

SOEN la Posada Rock 2017

În premieră în România, supergrupul suedez SOEN aduce sonorități progresive pe scena festivalului Posada Rock 2017!

Proiect iniţial al unor foști membri din trupe celebre precum Opeth sau Testament, supergrupul SOEN îmbină complexitatea metalului progresiv cu feelingul melodic, iar rezultatul este de o coeziune surprinzătoare, mergând de la sonorităţi moderne până la o atmosfera retro care trimite la Pink Floyd.

La noi n-a fost vorba niciodată despre genuri, ci despre drumul pe care trebuie să-l parcurgem, atât din punct de vedere muzical, cât şi personal”, spune Martin Lopez, fondatorul şi bateristul trupei.

Comparaţi adesea cu legendarii Tool, SOEN se poziţionează pe unul dintre cele mai interesante culoare ale metalului progresiv contemporan, muzica lor fiind “melodică, heavy, complexă și foarte diferită de orice altceva”, așa cum este descrisă de fostul baterist Opeth.

Pe 3 septembrie, la Câmpulung Muscel, pe scena Posada Rock 2017, SOEN promovează cel mai recent produs discografic, „Lykaia”, despre care co-fondatorul şi vocalistul trupei, Joel Ekelöf, spune că a fost înregistrat folosind cât mai mult echipamente analog, pentru a obţine un sunet rotund, organic.

Componența actuală a supergrupului este: Joel Ekelöf (voce), Martin Lopez (tobe) Stefan Stenberg (bass), Lars Åhlund (clape) și Marcus Jidell (chitară).

Cel mai vechi festival de muzică rock din România

Festivalul are loc în Câmpulung Muscel, un oraș situat la o altitudine de 580 – 600 m, la 150 km distanță de București (aproximativ două ore de condus). Orașul are o suprafață de 11,7 km pătrați și o populație de aproximativ 40.000 de locuitori.

Câmpulungul este încărcat de istorie, aici funcționând prima capitală a Țării Românești și, tot aici, fiind redactat primul document oficial în limba română: scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung către judele Brașovului Hans Benkner.

Prima ediție a festivalului Posada Rock a avut loc în 1986, în perioada comunistă. Încă de la început s-a dorit a fi un festival concurs, desfăşurat pe parcursul a trei zile, care aducea la Câmpulung cele mai bune trupe din zona underground și, în recital, numele valoroase ale muzicii rock româneşti.

De-a lungul timpului, pe scena de la Câmpulung Muscel au urcat toate marile formații ale rock-ului autohton, festivalul reușind, în același timp să lanseze an de an nume importante pe scena rock din România.

În prezent, Posada Rock este cel mai important festival concurs pentru formațiile rock din underground-ul românesc, dar, a devenit și un respectat festival internațional de rock, la Câmpulung Muscel concertând nume importante ale rock-ului mondial.

În prezent, festivalul Posada Rock se desfășoară pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel, în primul weekend din luna septembrie, fiind organizat de Asociația Rock Culture în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung și fiind proiect prioritar al Ministerului Culturii.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul oficial al evenimentului sau pe Facebook.

@CristianMatei

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO