(P) Trei lucruri pe care ar trebui să le știi despre tratamentul de parodontoză

advertorial

Când ne concentrăm asupra sănătății noastre orale, este ușor să uităm cât de important este rolul pe care îl joacă gingiile.

Probabil că ești îngrijorat de pierderea mai multor dinți și este posibil să nu știi care trebuie să fie următorul pas sau la ce să te aștepți de la tratament. Din fericire, cu un tratament prompt, poți preveni deteriorarea și îți poți salva zâmbetul, dacă vizitezi doctorul stomatolog regulat și te informezi din timp despre tot ce presupune această boală: simptomele parodontozei, etape, cauze și parodontoză tratament preț.

Iată răspunsurile la trei întrebări despre tratamentul și recuperarea parodontozei: 

1. Care sunt stadiile parodontozei? 

Există două etape principale ale parodontozei: gingivita și parodontita. Gingivita este forma mai puțin severă a parodontozei. Se caracterizează prin gingii care sângerează atunci când folosești ața dentară, respirație urât mirositoare persistentă și gingii care par inflamate sau ușor mai închise la culoare decât de obicei. 

Parodontita este o formă severă de boală parodontală care evoluează adesea din gingivita netratată. În parodontită, gingiile inflamate încep să se îndepărteze de dinți, formând pungi adânci și permițând bacteriilor să alunece sub linia gingiei și să atace structurile de susținere ale dinților tăi.

În această etapă mai severă a bolii parodontale, gingiile tale vor experimenta aceleași simptome precum în stadiul gingivitei, precum și câteva simptome noi. Este posibil să observi formarea de buzunare adânci în gingii, care adună resturi de alimente, gingii în retragere, puroi între dinți sau modificări în modul în care mușcătura se adaptează la mâncare. 

Parodontita rămâne adesea complet nedureroasă până când este incredibil de avansată, dar poate provoca durere pe măsură ce dinții încep să se slăbească. În cele din urmă, parodontita netratată va duce la pierderea dinților. 

2. Cum tratezi parodontoza? 

Există mai multe tratamente nechirurgicale și chirurgicale eficiente disponibile pentru parodontoză. Doctorul stomatolog îți va recomanda un tratament în funcție de cazul tău individual, inclusiv de severitatea bolii. 

Tratamentele nechirurgicale, cum ar fi detartrajul și canalul radicular, sunt adesea efectuate împreună; detartrajul implică îndepărtarea bacteriilor de pe dinți și de sub gingii, în timp ce canalul radicular netezește suprafețele rădăcinilor dentare pentru a ajuta la prevenirea acumulărilor viitoare de bacterii. 

Dacă ai parodontită avansată, operația cu lambou sau operația de reducere a pungii parodontale poate fi cel mai bun tratament pentru tine. În timpul acestei intervenții chirurgicale, parodontologul va face incizii în gingii pentru a-ți curăța rădăcinile dinților mai direct și mai eficient. 

Indiferent dacă primești tratament nechirurgical sau chirurgical, doctorul îți poate prescrie antibiotice pentru a preveni infecția și pentru a se asigura că toate bacteriile dăunătoare de sub linia gingiei tale au fost eliminate. 

3. Poți inversa boala parodontală? 

Daunele cauzate de gingivită pot fi adesea inversate prin eliminarea infecției din gingii. Parodontita este, totuși, mai avansată și adesea dăunează dinților și gingiilor, devenind imposibil de remediat fără tratamente stomatologice extinse. 

Din fericire, există proceduri de stomatologie restaurativă care pot ajuta la repararea multor daune, cum ar fi operația de reducere a pungii parodontale, grefele gingivale pentru tratarea recesiunii gingiilor și grefele osoase pentru tratarea pierderii osoase în maxilar. Dacă ai experimentat pierderea dinților, implanturile dentare pot stimula creșterea oaselor și pot preveni mutarea dinților rămași în golul din zâmbet, restabilind în același timp funcția și aspectul dinților pierduți. 

Dacă, însă, continui să vizitezi în mod regulat stomatologul la care alegi să mergi - precum acest dentist Rahova -, să îi asculți sfaturile și să menții o bună igienă orală, atunci parodontoza nu va fi un motiv de îngrijorare pentru tine. 

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Terapia cu laser de înaltă frecvență HILT și cum te poți vindeca prin această procedură
(P) Terapia cu laser de înaltă frecvență HILT și cum te poți vindeca prin această procedură

Durerea este una dintre cele mai neplăcute experiențe prin care orice ființă umană poate trece. Și acest lucru ne impulsionează să găsim tratamente sau remedii care să își facă efectul în mod optim, rapid și nedureros.

(P) Cele mai bune produse de manichiură și pedichiură
(P) Cele mai bune produse de manichiură și pedichiură

Produsele de manichiură și pedichiură sunt esențiale pentru întreținerea unghiilor și a picioarelor tale. Acestea pot include lacuri de unghii, instrumente pentru prelucrarea unghiilor, creme hidratante și exfoliante pentru picioare.

(P) Ce avantaje îți oferă pariurile sportive?
(P) Ce avantaje îți oferă pariurile sportive?

Unii oameni cunosc avantajele și adevăratul potențial al pariurilor sportive, în timp ce alte persoane consideră că pariurile sportive nu sunt cea mai inteligentă alegere, indiferent de cât de mare sau cât de mică ar fi suma pariată.

Recomandări
Afacerea pornită într-un sat din Bacău care trimite pe bandă rulantă case din lemn în toată lumea
Afacerea pornită într-un sat din Bacău care trimite pe bandă rulantă case din lemn în toată lumea

Cei care vor să-și ducă afacerea la nivelul următor trebuie să știe că până în 2027 Uniunea Europeană pune la bătaie cinci miliarde de euro pentru mediul privat de la noi.

Facturile de energie vor fi standardizate. Prima pagină va conține datele esențiale. De când se aplică măsura ANRE
Facturile de energie vor fi standardizate. Prima pagină va conține datele esențiale. De când se aplică măsura ANRE

Facturile la energie electrică nu vor mai fi complicate, cu informații greu de înțeles, ca până acum. 

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a răsturnat autocarul cu români în Slovenia. „M-am trezit cu cioburi de sticlă în gură”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a răsturnat autocarul cu români în Slovenia. „M-am trezit cu cioburi de sticlă în gură”

Sunt trei morți și trei răniți, în stare gravă, după ce un autocar plin cu români s-a răsturnat pe o autostradă din Slovenia, în apropiere de granița cu Ungaria.