(P) Trei lucruri pe care ar trebui să le știi despre tratamentul de parodontoză

advertorial

Când ne concentrăm asupra sănătății noastre orale, este ușor să uităm cât de important este rolul pe care îl joacă gingiile.

Probabil că ești îngrijorat de pierderea mai multor dinți și este posibil să nu știi care trebuie să fie următorul pas sau la ce să te aștepți de la tratament. Din fericire, cu un tratament prompt, poți preveni deteriorarea și îți poți salva zâmbetul, dacă vizitezi doctorul stomatolog regulat și te informezi din timp despre tot ce presupune această boală: simptomele parodontozei, etape, cauze și parodontoză tratament preț.

Iată răspunsurile la trei întrebări despre tratamentul și recuperarea parodontozei: 

1. Care sunt stadiile parodontozei? 

Există două etape principale ale parodontozei: gingivita și parodontita. Gingivita este forma mai puțin severă a parodontozei. Se caracterizează prin gingii care sângerează atunci când folosești ața dentară, respirație urât mirositoare persistentă și gingii care par inflamate sau ușor mai închise la culoare decât de obicei. 

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Parodontita este o formă severă de boală parodontală care evoluează adesea din gingivita netratată. În parodontită, gingiile inflamate încep să se îndepărteze de dinți, formând pungi adânci și permițând bacteriilor să alunece sub linia gingiei și să atace structurile de susținere ale dinților tăi.

În această etapă mai severă a bolii parodontale, gingiile tale vor experimenta aceleași simptome precum în stadiul gingivitei, precum și câteva simptome noi. Este posibil să observi formarea de buzunare adânci în gingii, care adună resturi de alimente, gingii în retragere, puroi între dinți sau modificări în modul în care mușcătura se adaptează la mâncare. 

Parodontita rămâne adesea complet nedureroasă până când este incredibil de avansată, dar poate provoca durere pe măsură ce dinții încep să se slăbească. În cele din urmă, parodontita netratată va duce la pierderea dinților. 

2. Cum tratezi parodontoza? 

Există mai multe tratamente nechirurgicale și chirurgicale eficiente disponibile pentru parodontoză. Doctorul stomatolog îți va recomanda un tratament în funcție de cazul tău individual, inclusiv de severitatea bolii. 

Tratamentele nechirurgicale, cum ar fi detartrajul și canalul radicular, sunt adesea efectuate împreună; detartrajul implică îndepărtarea bacteriilor de pe dinți și de sub gingii, în timp ce canalul radicular netezește suprafețele rădăcinilor dentare pentru a ajuta la prevenirea acumulărilor viitoare de bacterii. 

Dacă ai parodontită avansată, operația cu lambou sau operația de reducere a pungii parodontale poate fi cel mai bun tratament pentru tine. În timpul acestei intervenții chirurgicale, parodontologul va face incizii în gingii pentru a-ți curăța rădăcinile dinților mai direct și mai eficient. 

Indiferent dacă primești tratament nechirurgical sau chirurgical, doctorul îți poate prescrie antibiotice pentru a preveni infecția și pentru a se asigura că toate bacteriile dăunătoare de sub linia gingiei tale au fost eliminate. 

3. Poți inversa boala parodontală? 

Daunele cauzate de gingivită pot fi adesea inversate prin eliminarea infecției din gingii. Parodontita este, totuși, mai avansată și adesea dăunează dinților și gingiilor, devenind imposibil de remediat fără tratamente stomatologice extinse. 

Din fericire, există proceduri de stomatologie restaurativă care pot ajuta la repararea multor daune, cum ar fi operația de reducere a pungii parodontale, grefele gingivale pentru tratarea recesiunii gingiilor și grefele osoase pentru tratarea pierderii osoase în maxilar. Dacă ai experimentat pierderea dinților, implanturile dentare pot stimula creșterea oaselor și pot preveni mutarea dinților rămași în golul din zâmbet, restabilind în același timp funcția și aspectul dinților pierduți. 

Dacă, însă, continui să vizitezi în mod regulat stomatologul la care alegi să mergi - precum acest dentist Rahova -, să îi asculți sfaturile și să menții o bună igienă orală, atunci parodontoza nu va fi un motiv de îngrijorare pentru tine. 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Dan Petrescu a fost prezentat oficial! Unde va antrena
NEWS ALERT Dan Petrescu a fost prezentat oficial! Unde va antrena

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Câștigătorii record ai Ligii Campionilor
(P) Câștigătorii record ai Ligii Campionilor

Câștigătorii record ai Ligii Campionilor În fiecare turneu se stabilesc recorduri. Dar care cluburi au reușit să câștige cele mai multe titluri ale Ligii Campionilor?

(P) Rețete ușoare ce vor face carnea de miel să strălucească
(P) Rețete ușoare ce vor face carnea de miel să strălucească

Cum sărbătorile Pascale se apropie, acum este momentul potrivit să vă gândiți, să căutați și să alegeți rețetele potrivite pentru masa din familie.

(P) 6 lucruri de care trebuie să ții cont când alegi o florărie online
(P) 6 lucruri de care trebuie să ții cont când alegi o florărie online

În era digitală, în care timpul este prețios și confortul este la îndemână, cumpărarea de flori online a devenit o modalitate populară și practică de a încânta persoanele dragi sau de a decora propria locuință.

Recomandări
Concluzii oficiale în cazul celor 17 pacienți morți la Spitalul Pantelimon: „Nu există dovadă că s-a intervenit nemedical”
Concluzii oficiale în cazul celor 17 pacienți morți la Spitalul Pantelimon: „Nu există dovadă că s-a intervenit nemedical”

Colegiul Medicilor din Bucureşti prezintă la această oră o concluziile anchetei la Spitalul Pantelimon din Capitală, privind acuzațiile de administrare necorespunzătoare a unui medicament, ceea ce ar fi dus la decesul a 17 pacienţi în patru zile.

Ofensivă de nestăvilit a forțelor ruse în Ucraina. Solicitarea lui Șoigu dă fiori Kievului
Ofensivă de nestăvilit a forțelor ruse în Ucraina. Solicitarea lui Șoigu dă fiori Kievului

În plină ofensivă a forțelor Moscovei în Ucraina, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a cerut, miercuri, suplimentarea şi accelerarea livrărilor de arme pentru operaţiunea militară din țara vecină, informează Reuters.

Cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner. La 6 luni de la crimă, un alt suspect a fost dus în spatele gratiilor
Cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner. La 6 luni de la crimă, un alt suspect a fost dus în spatele gratiilor

Al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus marți-noapte în România, sub escortă.