(P) Top 5 Tiroliene din România pe care trebuie să le încerci

tiroliana

Îți plac senzațiile tari? Vrei să te bucuri de adrenalină în condiții de siguranță?

Tiroliana îți poate oferi o senzație unică, să simți că zbori în timp ce admiri peisajul superb din jurul tău, fiind asigurat cu un ham de un fir bine securizat.

În România există numeroase locuri unde te poți da cu tiroliana, atât o cursă lungă care traversează de obicei un lac sau o depresiune, cât și trasee de tiroliene pe care le poți găsi în multe parcuri de aventură.

În acest articol vei găsi o varietate de locuri unde te poți bucura de o plimbare cu tiroliana:

1.Tiroliana Pasul Palma

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Vrei să încerci cea mai lungă tiroliană din România? O găsești la Ciumîrna, în Vatra Moldoviței din județul Suceava. Vei admira din zbor priveliștea unică pe care ți-o oferă Munții Bucovinei, atât în poziție normală, cât și în poziție Superman.

Pentru a te putea da cu cea mai mare tiroliană din România cu o lungime de 1 km trebuie să ai peste 7 ani și greutatea între 25 și 125 kg. La data redactării acestui articol, prețul variază între 50 și 70 RON, în funcție de poziția aleasă.

2.Tiroliana de la Canionul 7 Scări

Traseul de la Canionul 7 Scări ar trebui parcurs de oricine, cel puțin o dată în viață. Urcarea pe scările alunecoase printre stânci este spectaculoasă, iar tiroliana care traversează pârâul Șapte Scări în mai multe puncte îți va oferi o adrenalină pe care nu o poți experimenta niciunde altundeva.

Tiroliana este împărțită în două tronsoane, tariful fiind de 70 de lei pentru fiecare sau 100 pentru amândouă și există o tiroliană copii, mai mică, special creată pentru siguranța lor. Pentru a te putea bucura de această atracție trebuie să ai între 45 și 95 kg și o înălțime mai mare de 1,40 m.

3.Tiroliana Cheile Grădiștei

Tiroliana de la Cheile Grădiștei are o lungime de 500 de metri, o înălțime de 50 de metri și poate fi parcursă de cei care au peste 16 ani. Tariful este de 70 de lei de persoană, dar dacă aduni un grup de minim 4 persoane, vei plăti doar 60 de lei de persoană.

Atunci când practici sporturi extreme, echipamentul este foarte important. Alege haine tehnice, în care să te simți confortabil, dar și adidași, sneakers sau alt tip de încălțăminte care să îți ofere susținere și să fie confecționați dintr-un material respirabil.

4. Tiroliana Cheile Turzii

Dacă locuiești în Cluj sau în împrejurimi, te vei bucura să afli că la doar 6 km de Turda vei găsi o tiroliană care îți oferă o priveliște impresionantă. Aceasta are o lungime de 600 m cu o diferență de nivel de 100 m.

Deși greutatea maximă pentru a te da cu tiroliana este de 120 de kg, dacă ai peste 75 de kg va trebui să porți o parașută pentru că viteza poate atinge chiar și 80-100 km/h. Pentru adulți, tariful este de 50 de lei, iar pentru copii 35 de lei.

5. Tiroliana din Extreme Parc Cernica

Ești din București și vrei să te bucuri de senzațiii tari fără să te deplasezi prea departe de oraș? Extreme Park Cernica este un parc de aventură aflat la mai puțin de o oră de București, unde poți încerca mai multe activități precum trasee în copaci, tir cu arcul și tiroliana.

Tiroliana are o lungime de 800 de metri și traversează lacul Cernica în aproximativ 3 minute. Pe parcursul întregii experiențe vei fi complet în siguranță deoarece vei fi echipat cu ham, carabiniere, și cască, iar personalul specializat te va instrui înainte de pornire.

Tiroliana îți oferă oportunitatea de a experimenta un nivel ridicat de adrenalină în condiții depline de siguranță. Pe traseul oricărei tiroliene menționate mai sus te vei bucura de o senzație plăcută de zbor și peisaje impresionante.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Eficiență și putere în atelierul tău: Compresorul aer cu ulei Tagred TA361
(P) Eficiență și putere în atelierul tău: Compresorul aer cu ulei Tagred TA361

Când vine vorba de lucrări de atelier sau industriale, fiecare detaliu contează. Ai nevoie de unelte de încredere care să-ți sprijine proiectele și să te ajute să le duci la bun sfârșit cu eficiență și precizie.

(P) 5 motive pentru care să te înscrii la un curs profesional de microblading pentru sprâncene
(P) 5 motive pentru care să te înscrii la un curs profesional de microblading pentru sprâncene

Microbladingul a devenit una dintre cele mai solicitate proceduri în industria frumuseții, oferind soluții semi-permanente pentru sprâncenele subțiri, neregulate sau lipsite de formă.

(P) Ce trebuie să știi înainte de a trece mașina pe GPL
(P) Ce trebuie să știi înainte de a trece mașina pe GPL

O simplă conversie la GPL te poate ajuta să economisești până la 50% din costurile de combustibil.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.