(P) Limba germană pentru copii și adulți - o multitudine de oportunități

Asociația Gutenberg

Nu este niciodată prea devreme sau prea târziu să începi să înveți o limbă străină: este distractiv, atrage cu sine o mulțime de oportunități și numeroase beneficii cognitive și sociale care vor dura toată viața.

În România, o amprentă și influență deosebită o are limba germană, aceasta fiind a doua cea mai vorbită limbă străină pe continentul european și locul întâi când vine vorba de vorbitori nativi.

Drept reprezentativă pentru mediul germanofon din România și pentru educația în limba germană, a luat naștere și Asociația Gutenberg - cea mai mare comunitate și rețea de tineri vorbitori de limba germană din România, însumând peste 160+ de proiecte și programe educaționale în 12+ ani de activitate.

Atât numărul membrilor și participanților, cât și al colaboratorilor, a crescut considerabil de la an la an și, odată cu ele, interesul și cererea pentru oportunități de formare și dezvoltare profesională, programele educaționale dezvoltate având drept elemente comune limba germană și educația non-formală.

Astfel, am dezvoltat o serie de cursuri în limba germană, pentru toate categoriile de vârstă și diferite nivele lingvistice, în cadrul a două inițiative complementare de tip start-up:

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

- Centrul Gutenberg: cursuri de limba germană pentru adulți și companii;

- Centrul Didacto: cursuri și activități educaționale în limba germană pentru copii.

De ce limba germană?

 

În primul rând, de ce limba germană pentru noi? Pentru tinerii din Comunitatea Gutenberg limba germană înseamnă comunitate, proiecte de tineret și oportunități de învățare, înseamnă burse și programe de formare, tabere educaționale și oameni faini, înseamnă deschidere către educație făcută altfel și către alte mentalități. În timp am înțeles mai bine și care este plus valoarea pe care limba germană o aduce pentru carieră și piața muncii.

Pentru adulți, limba germană constituie un avantaj competitiv, atât pe piața muncii din România, cât și pe cea de la nivel internațional, putând să ofere poziții mai înalte, un salariu mai mare sau șanse mai ridicate de angajare. În plus, limba germană oferă deschidere și către piața muncii din regiunea D.A.CH. (Germania, Austria, Elveția).

Copiii vorbitori de germană au acces la unități de învățământ de calitate în țară și în străinătate, precum și posibilități numeroase de a participa la programe extracurriculare, burse, schimburi de experiență și multe altele.

Limba germană pentru adulți: acum este momentul să îți accelerezi cariera

 

Centrul Gutenberg, inițiativa marca Gutenberg de învățare a limbii germane pentru adulți, își propune să sprijine prin cursuri online și resurse educaționale interactive pentru toate persoanele care vor să învețe limba germană.

Sunt organizate cursuri clasice care se axează pe învățarea limbii germane după cerințele încadrării în standardele lingvistice europene, dar și cursuri conversaționale, unde participanții au posibilitatea de a exersa cunoștințele dobândite cu un vorbitor nativ de limba germană.

Cursurile online vin cu o serie întreagă de avantaje: de la costurile mai scăzut persoanele care vor să învețe germană, oferind o experiență de învățare completă și cât mai interactivă. Aceste rezultate pot fi văzute prin impresiile celor peste 400+ cursanți absolvenți, până la comoditatea de a participa la sesiunile de germană din căldura propriei locuințe, fără nevoia de deplasare. Pentru cei care nu au testat încă beneficiile programelor educaționale online, există opțiunea de a participa la un curs introductiv de germană 100% gratuit.

O altfel de abordare în a preda limba germană pentru copii

 

Centrul Didacto, inițiativa marca Gutenberg de învățare a limbii germane pentru cei mici, își propune să ofere copiilor experiențe educaționale calitative, online și offline. Misiunea Didacto este de a crește generații de copii încrezători care vor ajunge acolo unde își propun.

Activitățile online sunt cursurile de limba germană și atelierele conversaționale de limba germană. Ele sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 8-14 ani, cu orice nivel de germană (începător, intermediar și avansat).
Suntem convinși de calitatea programelor, așa că oferim posibilitatea de a participa la sesiuni gratuite demonstrative, pentru a afla cum se desfășoară acestea, care este dinamica grupului, metodele de predare și chiar evaluarea nivelului lingvistic al copilului.

Pe lângă activitățile online, vara și iarna ne întâlnim și offline cu copiii, la taberele de germană de zi în Cluj-Napoca sau cu cazare la munte, având tematici diverse.

Vă invităm la programele Gutenberg, accesând site-urile noastre, să învățăm limba germană împreună, cu plăcere!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Tratamentele ortopedice de specialitate – armă împotriva durerii
(P) Tratamentele ortopedice de specialitate – armă împotriva durerii

Majoritatea persoanelor au întâmpinat cel puțin o dată în viață durere la nivelul oaselor sau mușchilor, fără să ia măsurile necesare în acest sens.

(P) Cum scapi de frica de dentist. 5 sfaturi pentru o experiență plăcută
(P) Cum scapi de frica de dentist. 5 sfaturi pentru o experiență plăcută

Frica de dentist este o realitate pentru multe persoane și ar putea să reprezinte o piedică în calea unei sănătăți orale optime.

(P) Acest ingredient nu trebuie să lipsească din bucătărie de Paște
(P) Acest ingredient nu trebuie să lipsească din bucătărie de Paște

Paștele se apropie, un moment de reînnoire și sărbătoare ce ne adună în jurul mesei cu cei dragi ca să ne bucurăm de aromele sezonului.

Recomandări
Lista finală a candidaturilor la alegerile europarlamentare 2024: 12 partide și alianțe electorale, precum și 4 independenți
Lista finală a candidaturilor la alegerile europarlamentare 2024: 12 partide și alianțe electorale, precum și 4 independenți

Biroul Electoral Central (BEC) a publicat, luni, 29 aprilie, lista candidaturilor rămase definitive pentru alegerile europarlamentare din 2024.

Gură de oxigen pentru economia UE. Germania, motorul economic al Uniunii, a reușit să evite recesiunea
Gură de oxigen pentru economia UE. Germania, motorul economic al Uniunii, a reușit să evite recesiunea

Economia germană a revenit pe creştere în primul trimestru al acestui an, când a înregistrat un avans modest dar peste aşteptări, graţie investiţiilor în construcţii şi exporturi.

Primele imagini de la atacul nemilos al rușilor în Odesa. Bilanțul morților a crescut. VIDEO și GALERIE FOTO
Primele imagini de la atacul nemilos al rușilor în Odesa. Bilanțul morților a crescut. VIDEO și GALERIE FOTO

Bilanţul atacului rus cu rachetă în Odesa a crescut marţi la cinci morţi, în urma unui deces la spital, anunţă oficiali, iar dintre cele 28 de persoane rănite în atacul de luni, 23 erau spitalizate în continuare, unele în stare gravă.