(P) Siguranța arhivei este un obiectiv realizabil dacă lucrezi cu profesioniști

arhi
StirilePROTV

Siguranța arhivei este de departe cea mai importantă grijă a managerilor din firmele private și instituțiile statului care dețin volume semnificative de documente.

Acest lucru este de înțeles dacă ne gândim că documentele unei firme sau instituții au termene legale de păstrare care trebuie respectate pentru a evita eventuale sancțiuni. În plus, este și o chestiune de eficientizare a activității firmei sau instituției, pentru că este foarte important să găsești rapid documentele de care ai nevoie în orice situație.

Dar haideți să vedem ce presupune concret siguranța arhivei:

• În primul rând, este vorba despre păstrarea în bune condiții a documentelor care se pot deteriora din cauza unor factori de mediu, cum ar fi variațiile de temperatură sau umiditatea excesivă.

• În al doilea rând, ne referim la asigurarea unor condiții optime de securitate care să prevină furtul, distrugerea rău intenționată sau incendiile. Sunt de tristă notorietate cazurile în care arhive întregi de documente au fost mistuite de flăcări din neglijență sau din mentenanță precară, susținută în cadrul locațiilor în care se păstrează arhiva.

Citește și
cadouri pt copii
(P) Idei de cadouri de Crăciun în funcție de vârsta copilului și de buget

Îndeplinirea tuturor standardelor de securitate în vigoare este extrem de dificilă și costisitoare pentru majoritatea companiilor private, dar și pentru instituțiile statului. Lipsesc de cele mai multe ori și know how-ul, dar și timpul necesar. În aceste condiții, externalizarea serviciilor către o firmă specializată în domeniul arhivării și depozitării este soluția optimă din punct de vedere al costurilor și al siguranței oferite. Două condiții totuși se impun:

• Să ne asigurăm că firma către care externalizăm serviciile respectă toate standardele de securitate a arhivelor în vigoare, îndeplinind cerințele ISU și reglementările Arhivelor Naționale.
• Să fim acoperiți din punct de vedere al confidențialității și al respectării legislației GDPR. Ne gândim aici în mod special la documentele de personal pe care arhiva externalizată le-ar putea conține.

Care este cel mai sigur depozit de arhive din România?

 

Din fericire, răspunsul este simplu și neechivoc: centrul de depozitare arhive ArchivIT, iar în continuare vom expune argumentele existente în sprijinul acestei afirmații:

• Centrul este echipat cu mijloace și instalații avansate de prevenire și stingere a incendiilor.
• Deține autorizație PSI și toate certificările ISO, printr-un sistem de Management Integrat.
• Utilizează rafturi metalice proiectate pentru a rezista la cutremure cu o magnitudine de peste 8 grade pe scara Richter.
• Este prevăzut cu sisteme antiefracție și monitorizare CCTV 24/7.
• Nu permite pătrunderea luminii naturale în interior (lumina naturală accelerează degradarea documentelor!)
• Beneficiază de un sistem de circulare a aerului care previne dezvoltarea mucegaiurilor.
• Este un spațiu cu temperatură controlată non-stop (se știe faptul că variațiile mari de temperatură favorizează degradarea documentelor).
• Accesul în depozit este permis doar personalului calificat în managementul arhivei și fiecare angajat are un anumit nivel de acces în funcție de necesitățile în procesul operațional implementat împreună cu Clientul.
• Este asigurată o evidență strictă a intrărilor și a ieșirilor din depozite, precum și a conținutului dosarelor / cutiilor depozitate, prin intermediul unui sistem informatic avansat de management al documentelor. Astfel, posibilitatea pierderii documentelor este exclusă.
• Nu in ultimul rand, arhivele sunt asigurate atât în depozit, cât și pe durata transportului, ArchivIT deținând cele mai mari polițe de asigurare din piață.

Îndeplinirea tuturor exigențelor amintite face ca ArchivIT să fie și astăzi cel mai modern centru pentru depozitare arhive din România. Recepționat cu nota 10 în August 2012 de către ISU Ilfov, centrul este considerat cel mai sigur spațiu de depozitare arhivă din țară.

În afară de securitatea arhivei, colaborarea cu ArchivIT oferă și alte beneficii importante, printre care amintim:

• Costurile depozitării în centrul pentru arhive ArchivIT sunt garantat mai mici decât cele generate de depozitarea internă.
• Se economisește timpul necesar amenajării și autorizării unui spațiu intern pentru depozitarea arhivei.
• Spațiul firmei va putea fi valorificat pentru scopul inițial pentru care a fost creat (se valorifică în mod optim spațiul de lucru!)
• Compania garantează confidențialitatea. Drept dovadă stau contractele de confidențialitate semnate de fiecare angajat ArchivIT, asigurarea accesului în depozit pe bază de card magnetic autorizat pe nivele de siguranță etc.

Accesați link-ul următor pentru mai multe informații despre compania ArchivIT

Articol recomandat de sport.ro
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Idei de cadouri de Crăciun în funcție de vârsta copilului și de buget
(P) Idei de cadouri de Crăciun în funcție de vârsta copilului și de buget

Crăciunul este momentul perfect pentru a aduce bucurie în sufletele celor dragi, iar alegerea cadoului ideal pentru copii poate fi o provocare plăcută și interesantă.

(P) Cum să-ți menții culoarea vibrantă: 5 sfaturi pentru părul vopsit
(P) Cum să-ți menții culoarea vibrantă: 5 sfaturi pentru părul vopsit

Părul vopsit are nevoie de o atenție specială pentru a-și păstra nuanța vibrantă și sănătatea naturală. Fie că ai optat pentru o culoare intensă sau pentru reflexe subtile, îngrijirea corespunzătoare este cheia pentru a te bucura de un păr strălucitor.  

(P) Jidvei, din inima Transilvaniei în inima Veneției, la Teatrul La Fenice
(P) Jidvei, din inima Transilvaniei în inima Veneției, la Teatrul La Fenice

Rapsodia Română nr. 1 de George Enescu a fost interpretată pe scena Teatrului La Fenice de Orchestra Operei Naționale București, într-un concert dedicat Zilei Naționale a României, acompaniat de vinurile Jidvei.

 

 

 

Recomandări
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi dimineață, o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic, valabilă până joi seară, și două avertizări Cod galben de viscol şi vânt puternic, valabile până vineri dimineață.

Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie
Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie

Continuă ancheta în cazul tragediei aviatice din Kazahstan. Autoritățile au găsit cutia neagră a aparatului de zbor, cu ultimele convorbiri din cabina de pilotaj.

Moșul a adus „dovada” greșită. Boarding Pass: Facturile arătate de Marcel Ciolacu, emise după zborurile „problematice”
Moșul a adus „dovada” greșită. Boarding Pass: Facturile arătate de Marcel Ciolacu, emise după zborurile „problematice”

Boarding Pass, site specializat în ştiri din aviaţie, continuă verificările vizând facturile prezentate de prim-ministrul Marcel Ciolacu ca dovadă a faptului că și-a achitat personal călătoriile cu avioane private în 2022.