(P) Sărbătorile vin cu exces culinar. Află cum să-i faci față!

advertorial

Este bine știut că sărbătorile de iarnă reprezintă o bună ocazie de ne bucura de mâncăruri deosebite, pe care în restul anului nu le avem pe masă prea des.

Cu toate că așteptăm cu multă nerăbdare să ne înfruptăm din toate preparatele pregătite cu multă trudă și pasiune, trebuie să avem în vedere că bucuria sărbătorilor de iarnă se poate transforma ușor într-o stare de rău fizic dacă nu știm să ne ferim de această tentație a excesului culinar. Am pregătit pentru tine sfaturi și idei de care să te folosești pentru a evita neplăcerile provocate de exagerările culinare la care suntem predispuși în această perioadă.

5 remedii care reglează digestia după excesele alimentare de sărbători

 

După o perioadă în care am mâncat excesiv și am încercat felurite preparate cu care organismul nostru nu este obișnuit în timpul anului, trebuie să încercăm să resetăm modul în care abordăm obiceiurile alimentare și să-i dăm organismului timp și resursele necesare pentru a intra pe făgașul cunoscut. Iată mai jos câteva remedii pentru reglarea digestiei pe care le putem încerca după o astfel de perioadă în care sistemul nostru digestiv a fost pus la încercare.

Ridichea neagră

Ridichea neagră este depurativă și energizantă, iar conținutul de vitamina B, vitamina E, fosfor, iod, sodiu, sulf, potasiu, magneziu, fier și calciu și desigur, alături de o cantitate însemnată de fibre alimentare, au rolul de a regla digestia și tranzitul intestinal, reducând posibilitatea de a se instala constipația. Consumată sub formă de suc, pe lângă faptul că luptă împotriva infecțiilor, având un puternic efect detoxifiant și mineralizant, ridichea neagră curăță ficatul și rinichii de toxinele care le inundă și activează stomacul, intestinul și vezica biliară.

Menta

Ceaiul de mentă este un adjuvant foarte popular în afecțiunile digestive, reducând disconfortul și durerea, ameliorând sindromul de colon iritabil. Infuzia de mentă ajută și la reducerea balonării, calmând spasmele și flatulența. Aceasta este indicată și în caz de diaree, dar administrată în exces va duce la constipație. Cu aroma sa răcoritoare și îmbietoare, ceaiul de mentă este un bun și cunoscut tratament pentru reglarea digestiei.

Anghinarea

În rândul celor mai eficiente remedii pentru reglarea digestiei se află anghinarea, care, prin acțiunea ei, stimulează secreția biliară și ajută la modificarea calitativă a compoziției bilei, eliminarea acesteia generând ușurarea procesului digestiv. Ficatul, îngreunat în cazul exceselor alimentare poate avea de suferit, dar anghinarea îi va sprijini capacitatea naturală de regenerare.

Ceaiul de anghinare susține digestia și întreține procesele normale de detoxifiere, ajutând la menținerea unui echilibru între lipide și glucide în organism.

Suplimentele alimentare pentru excese culinare

Extrem de la îndemână și cu efect imediat în tratamentul pentru reglarea digestiei sunt suplimentele alimentare care acționează eficient în cazul exceselor culinare din perioada sărbătorilor de iarnă. Este de preferat ca ingredientele conținute să fie naturale și să dovedească siguranță și eficacitate terapeutică.

Naturalis Bil-Ex

Bil-Ex de la Naturalis este un supliment alimentar indicat în tulburări digestive. Acesta susţine activitatea digestivă, prin suplimentarea producției de bilă a ficatului, întrucât aceasta are un rol vital în digestie. Ajutând la ușurarea și reglarea digestiei, Bil-Ex ajută la eliminarea disconfortului abdominal generat de excesele alimentare. Suplimentul alimentar conține extract de bilă bovină, provenit de la animale sănătoase, obținut în condiții controlate pentru a-i menține activitatea biologică.

Efi-Digest

Un alt supliment alimentar recomandat pentru prevenirea și combaterea tulburărilor digestive cauzate de excesul culinar este Efi-Digest, de la Naturalis. Pancreatina pe care o conține este similară celei de origine umană, fiind obținută într-un mediu controlat. Aceasta are în compoziție în mod natural proteaze, lipază, amilază, enzime care susțin procesul natural de digestie și îmbunătățesc absorbția substanțelor nutritive. Efi-Digest este perfect pentru persoanele care întâmpină probleme digestive, fiind un real ajutor în asimilarea alimentelor bogate în grăsimi și proteine, specifice celor consumate în perioada sărbătorilor de iarnă.

Prin urmare, ce poate fi mai frumos decât petrecerea unor sărbători de iarnă într-un echilibru perfect între servirea cumpătată a preparatelor gustoase specifice și privilegiul de a gusta din toate, cu precauție? În felul acesta putem evita excesul alimentar, având parte de niște sărbători de iarnă liniștite și împlinite.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Lucruri esențiale pe care trebuie să le cunoști despre repatrierea decedaților
(P) Lucruri esențiale pe care trebuie să le cunoști despre repatrierea decedaților

Vestea morții unei persoane dragi nu este niciodată un eveniment ușor de acceptat, dar atunci când decesul are loc peste granițele țării lucrurile se complică.

(P) Ce este o aplicație de pariuri si avantajele ei
(P) Ce este o aplicație de pariuri si avantajele ei

Astăzi trăim în era tehnologiei, așa că dispozitivele inteligente sunt peste tot în jurul nostru și le folosim zilnic. Telefonul mobil nu rămâne niciodată acasă și e de nelipsit din buzunarul nostru.

(P) Bărbatul are nevoie de o îngrijire dedicată - Alege parfumuri de lux pentru el de pe Notino.ro!
(P) Bărbatul are nevoie de o îngrijire dedicată - Alege parfumuri de lux pentru el de pe Notino.ro!

Dacă vrei să faci o surpriză unui bărbat de Crăciun sau de Anul Nou, ajută-l să se simtă bine și confortabil oferindu-i în dar un parfum de lux, cu arome potrivite personalității lui.

Recomandări
Putin anunță că Rusia și-ar putea schimba strategia nucleară de apărare și ia în calcul atacuri preventive
Putin anunță că Rusia și-ar putea schimba strategia nucleară de apărare și ia în calcul atacuri preventive

Vladimir Putin a vorbit din nou amenințător despre războiul nuclear. Liderul de la Kremlin a promis că "va șterge de pe suprafața pământului" orice țară care ar îndrăzni să atace Rusia cu arme nucleare.

Scandal de corupție la Parlamentul European. Vicepreședinta Eva Kaili a fost arestată la Bruxelles
Scandal de corupție la Parlamentul European. Vicepreședinta Eva Kaili a fost arestată la Bruxelles

Eurodeputata socialistă greacă Eva Kaili, unul dintre vicepreşedinţii Parlamentului European, a fost arestată vineri seară sub acuzaţii de corupţie, alături de alte patru persoane, relatează Le Soir.

Comuna din România care atrage tot mai multe firme. Afacerile care s-au mutat aici s-au dezvoltat rapid
Comuna din România care atrage tot mai multe firme. Afacerile care s-au mutat aici s-au dezvoltat rapid

Au reușit să crească cifra de afaceri, dar și producția, după ce și-au mutat afacerile la Ciugud, în județul Alba.