(P) Rețete ușoare ce vor face carnea de miel să strălucească

advert

Cum sărbătorile Pascale se apropie, acum este momentul potrivit să vă gândiți, să căutați și să alegeți rețetele potrivite pentru masa din familie.

Dacă vă numărați printre persoanele pasionate de culinar și vă doriți să vă impresionați toți apropiații cu această ocazie, aflați că acest articol vă este dedicat. În rândurile ce urmează ne propunem să vă ajutăm pe această cale prin a vă oferi câteva sfaturi despre gătitul cărnii de miel. Veți afla alături de ce băuturi se poate consuma dar și ce rețete puteți prepara pentru o masă de Paște ca în povești. Fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem!

Carnea de miel, asemenea mânzatului sau cărnii de porc, are un gust aparte, o aromă specifică și o savoare rar întâlnită. Este „carnea vedetă” a meselor de Paște de pretutindeni și reușește să-i aducă împreună pe toți membrii familiei. Dacă aveți bucătăria ca hobby, probabil știți deja că aceasta necesită un timp de gătire puțin mai îndelungat decât celelalte cărnuri. Însă, nu vă demoralizați. Timpul de gătire prelungit nu va face decât să scoată în evidență aroma și gusturile pătrunzătoare ale preparatului. De aceea este necesar să vă înarmați cu răbdare atunci când pregătiți masa de Paște. Dar vă spunem din nou, timpul de așteptare va merita pe deplin! În continuare vrem să vă enumerăm patru rețete simple prin care puteți găti carnea de miel pentru toată familia. Tot ce aveți nevoie sunt ustensilele pentru gătit și inspirația dumneavoastră nelipsită. Haideți să aflați ce vi s-ar putea potrivi.

· Miel pe grătar cu mix de legume

Prima rețetă despre care vrem să vă vorbim este și cea mai ușoară. Tot ce trebuie să faceți este să aprindeți grătarul și să-l lăsați să se încingă, în timp ce spălați bine carnea de miel. Apoi, doar o puneți pe grătar și așteptați până ce se rumenește și devine strălucitoare. Pentru o aromă senzațională, puteți să o periați în timpul gătitului cu puțin unt topit cu mirodenii pe deasupra. După ce o întoarceți atent pe toate părțile și așteptați ca ea să se pătrundă, o puteți scoate la răcit pe un platou. După aceea, tăiați legumele favorite și puneți-le la copt pe grătar. La final, veți obține un preparat ușor, primăvăratic și aromat.

Citește și
Cum a așteptat Ucraina asaltul rușilor în Harkov. Dezvăluirile unor soldați ucraineni despre scenele haotice de pe front

· Tocană de miel cu cartofi și morcovi

Dacă preferați să faceți un preparat mai consistent decât friptura la grătar, puteți încerca și tocana. Nu aveți nevoie decât de sosul de roșii favorit condimentat atent cu fulgi de chilli și sare, partea de miel preferată și legumele tăiate cubulețe. Puneți toate ingredientele pe foc într-o oală încăpătoare și cu puțină apă deasupra și lăsați la fiert la foc mic pentru 2-3 ore, amestecând din când în când. La final, veți obține o tocană cremoasă, gustoasă și savuroasă, care vă va încălzi sufletul.

· Miel pe pat de cartofi la cuptor

Putem spune că această rețetă se asemănă puțin cu cea făcută pe grătar. Diferența dintre rezultatul la grătar și cel la cuptor este că acesta din urmă vă va oferi o carne mai crocantă și cu crustă. În funcție de tipul de friptură preferat, alegeți rețeta potrivită. Pentru a prepara mielul la cuptor, trebuie să spălați carnea cu atenție, cum v-ați obișnuit, să o condimentați bine cu sare, piper și câteva crenguțe de rozmarin, să o tăiați cubulețe și să o puneți în tavă. Tăiați și cartofii în jumătăți, treceți-i prin condimentele preferate și puneți-i și pe ei în tavă. Amestecați ușor cu mâinile, presărați puțin ulei deasupra și lăsați la copt la 180 de grade pentru aproximativ 1 oră.

· Chifteluțe cu piure în sos roșu

Nu în ultimul rând, mai puteți prepara și chifteluțe din carnea de miel. Dacă vă doriți un gust mai diversificat, puteți amesteca mielul cu carnea de porc sau vita. Însă dacă vreți o aromă clasică, folosiți doar miel. Condimentați bine carnea tocată, adăugați o mână de pătrunjel, usturoi și ceapă tăiate mărunt și amestecați bine. Formați chiftele pe care apoi le treceți prin făină ca să nu se desprindă la gătit și le puneți în ulei până se rumenesc pe toate părțile. Cât timp se gătesc chiftelele, faceți și piureul. Tăiați cartofii în cubulețe, puneți-i la fiert până ce trec de testul furculiței și apoi scurgeți apa din oală. Pisați bine legumele alături de un cub generos de unt și puțin lapte după gust, sare, piper și un praf de usturoi și gata. Ați obținut cel mai cremos piure! La final, nu uitați să treceți chiftelele prin sosul de roșii favorit. Vă recomandăm sosul picant, pentru un plus de savoare.

Acum că ați aflat care sunt cele patru rețete pe care le puteți prepara Paștele acesta, tot ce vă rămâne de făcut este să alegeți și băuturile potrivite pentru masă. Carnea de miel se mănâncă de obicei alături de vinuri roșii. Însă, dacă vă doriți să impresionați până la ultimul detaliu, o puteți asorta și cu o șampanie rose rafinată. Decizia stă la latitudinea dumneavoastră.

Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că v-am inspirat cu sfaturile oferite și că acum sunteți pregătit să vă dați apropiații pe spate. Pentru și mai multe idei de rețete, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim happy cooking!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO ȘI VIDEO Reacția presei maghiare după ce steagul Ținutului Secuiesc a fost interzis pe Arena Națională. Suporter: "E doar un steag! Pentru ce?"
FOTO ȘI VIDEO Reacția presei maghiare după ce steagul Ținutului Secuiesc a fost interzis pe Arena Națională. Suporter: "E doar un steag! Pentru ce?"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Vacanțe în rate: cum să plătești eșalonat pentru o vacanță în 2024
(P) Vacanțe în rate: cum să plătești eșalonat pentru o vacanță în 2024

Când preferă românii să plece în concediu? Care sunt destinațiile lor preferate și cât de dispuși sunt să ia un împrumut pentru a avea vacanța dorită?

(P) Cea mai importantă conferință din România despre digitalizare și inovare în sectorul de construcții – INNOCONSTRUCT 2024
(P) Cea mai importantă conferință din România despre digitalizare și inovare în sectorul de construcții – INNOCONSTRUCT 2024

Technology Enabled Construction vă invită în perioada 29-30 mai la noul centru de conferințe al UTCB, la cea mai importantă conferință internațională organizată în România privind inovarea și digitalizarea în construcții, INNOCONSTRUCT.

(P) Top 5 avantaje ale autoturismelor electrice
(P) Top 5 avantaje ale autoturismelor electrice

Având în vedere trendul care s-a conturat deja de câțiva ani în industria auto, se pare că viitorul autoturismelor va fi din ce în ce mai mult unul electric.

Recomandări
Prima reacție a premierului Benjamin Netanyahu după ce CPI a cerut mandat de arestare pe numele lui, pentru crime de război
Prima reacție a premierului Benjamin Netanyahu după ce CPI a cerut mandat de arestare pe numele lui, pentru crime de război

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât pe numele său, cât şi pe numele unor lideri Hamas.

500.000 de euro fonduri europene la o școală din Călărași. Profesorii vor să-i ajute pe copii să-și termine studiile
500.000 de euro fonduri europene la o școală din Călărași. Profesorii vor să-i ajute pe copii să-și termine studiile

Jumătate de milion de euro fonduri europene au ajuns la școala cu risc de abandon din Curcani, județul Călărași. Proiectele au fost scrise de profesori care vor să-i ajute pe copii să-și termine studiile și să aibă un viitor.

Ce se va întâmpla în Iran, după moartea președintelui. „Liderul suprem nu mai deține puterea absolută”
Ce se va întâmpla în Iran, după moartea președintelui. „Liderul suprem nu mai deține puterea absolută”

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, “nu mai deține puterea absolută în țară”, iar dacă poporul va vota pentru un președinte mai moderat, acesta va fi obligat să accepte rezultatul votului.