(P) Rețete cu pește proaspăt care te vor face să te lingi pe degete
Vrei să mai diversifici meniul de la masa de seară? Nu e nevoie să te stresezi deloc. Internetul este plin de rețete simple, pe care le poți pregăti chiar dacă ești începător în ale gătitului.
Ce ai zice de o rețetă cu pește proaspăt și una cu fructe de mare care îi vor face pe toți cei din familia ta să se lingă pe degete? Uite mai jos cum să le prepari și de ce ingrediente ai nevoie.
Pește proaspăt la tigaie în sos alb
Peștele proaspăt este întotdeauna o alegere sănătoasă pe care să o incluzi în ingredientele de bază pentru cine gustoase și nutritive. Iată o rețetă simplă, pe care o vei prepara imediat.
De ce ingrediente ai nevoie?
● 4 bucăți de pește proaspăt de 250 de grame (somonul este o alegere delicioasă);
● 200 de mililitri de smântână pentru gătit;
● 8 roșii cherry tăiate pe jumătate;
● 300 de grame de spanac;
● 50 de grame de unt;
● 50 de grame parmezan;
● sare (după gust);
● piper (după gust).
Cum se prepară?
Ia cele 4 bucăți de pește proaspăt și curăță-le de piele. Apoi, condimentează-le pe ambele părți cu sare și piper după gust.
Într-o tigaie antiaderentă mai adâncă pune 30 de grame de unt și încinge tigaia la foc mediu. După ce untul s-a topit, adaugă bucățile de pește. Lasă-le să le rumenească pe fiecare parte până când culoarea se schimbă din rozaliu înspre alb-gălbui.
După ce carnea s-a preparat corespunzător, scoate-o pe o farfurie și las-o la răcit. Între timp, pregătește restul ingredientelor pentru sos.
Spală bine spanacul și pune-l la scăzut în tigaia în care ai pregătit în prealabil peștele. Nu uita să mai adaugi 20 de grame de unt, pentru ca și legumele să prindă o savoare deosebită. La început s-ar putea ca spanacul să nu încapă tot în tigaie, dar vei observa că pe măsură ce se gătește, el scade foarte mult și vei avea loc să adaugi toate frunzele.
După cei ai călit spanacul în unt timp de 4 minute, adaugă 8 roșii cherry tăiate pe jumătate. Călește-le și pe acestea timp de 2-3 minute.
Acum este momentul să adaugi smântâna lichidă. Poți opta pentru o variantă cu mai multă grăsime sau light, dacă vrei să eviți mâncărurile grase. Amestecă smântâna cu spanacul și roșiile pe care le-ai gătit și lasă amestecul pe foc timp de 4 minute.
Apoi, pentru un plus de savoare, adaugă 50 de grame de parmezan, amestecându-l bine cu restul ingredientelor. Mai lasă totul pe foc 2 minute.
Ia peștele gătit și pune-l în sosul obținut în tigaie și mai lasă totul la preparat pentru încă 2 minute. Astfel, peștele va prinde un gust deosebit de la ingredientele din sos. Desigur, dacă îți place, poți adăuga și un cățel de usturoi tăiat mărunt sau o linguriță de praf de usturoi măcinat.
Consumă-l cald, cu un pahar de vin bun alături.
Cum prepari creveți simpli, pe placul întregii familii
Nu toată lumea este fan al aromei oceanice pe care o găsești în general în toate preparatele cu pește. Dar, pentru a cuceri toată familia, de la mic la mare, poți încerca o reteță simplă de creveți. Preparați corespunzător aceștia vor ajunge gustarea preferată a celor mici și o cină elegantă pentru restul familiei.
Ingredientele de care ai nevoie pentru 2 porții:
● 8 creveți de dimensiuni mai mari, are să fie semipreparati înainte (dacă dorești să o faci, poți să-i prepari tu de la bun început, însă asta va prelungi durata totală de gătire);
● 100 de grame de unt (sau 5 linguri de ulei de măsline);
● 2 cepe de dimensiuni medii;
● un dovlecel micuț;
● 1 ardei gras sau Kapia;
● o linguriță de boia de ardei dulce;
● o legătură de pătrunjel;
● sare (după gust).
7 pași pentru a obține cei mai gustoși creveți:
- Într-o tigaie antiaderentă pune 50 de grame de unt la topit, la foc mediu.
- Adaugă creveții și prăjește-i pe toți pe fiecare parte timp de aproximativ 2-3 minute.
- După ce ai prăjit creveții, scoate-i și lasă-i de o parte. Adaugă restul de 50 de grame de unt în tigaie și pregătește legumele pentru sotat.
- Taie ardeiul, ceapa și dovlecelul în bucățele mici.
- Pune-le în tigaie și condimentează-le cu boia de ardei dulce (sau iute dacă preferi mâncarea în felul acesta) și sare. Lasă-te la sotat până când toate s-au înmuiat și pot fi mâncate cu ușurință.
- După ce le-ai scos din tigaie, așază-le pe o farfurie, punând creveții prăjiți desupra lor.
- Toacă mărunt o legătură de pătrunjel și presară peste preparatul tău.
Poți alătura și o salată verde acrită cu zeamă de lămâie.
Acum ai două noi idei pentru o cină savuroasă. Sau, de ce nu, poți pregăti cele 2 rețete chiar și pentru masa de prânz. Ambele sunt o sursă importantă de nutrienți, deoarece conțin minerale din complexul Omega, pe care nu le găsești în oricare alte alimente.
Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.